03 / 05 / 2024

Türkiye'de cebinde doları olan vatandaşlara çok çok hayati uyarı! Bu bilgiyi asla atlamayın

Türkiye'de cebinde doları olan vatandaşlara çok çok hayati uyarı! Bu bilgiyi asla atlamayın

Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Türkiye'de enflasyonun yüksek seyirde olmasına rağmen faizlerin düşük tutulduğuna dikkat çekerek faiz artışı gerekebileceğini söyledi. Bu durum da doları doğrudan etkileyecek. Elinde doları olanlar, faiz artışına dikkat... İşte detaylar...



Amerikan Merkez Bankası tarafından 22 yıl sonra yapılan 50 baz puanlık faiz artışı piyasalar tarafından hazmedilmeye çalışılıyor. Faiz artışının ardından dolar 14.95 seviyelerine kadar yükseldi. Doların 15 TL ve üzerini görmesi de ihtimaller dahilinde.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön