01 / 05 / 2024

Türkiye'de de dünyada fark etmez... Tüm çiftçiler ellerini çabuk tutsun... Bunu eken para para demiyor işte kazancı

Türkiye'de de dünyada fark etmez... Tüm çiftçiler ellerini çabuk tutsun... Bunu eken para para demiyor işte kazancı

Dünya genelinde tarım ürünlerine yeniden rağbet olmasıyla birlikte hangi tarım ürünlerinin ne kadar kazandırdığı da merak edilmeye başlandı. Türkiye'de de çiftçilere çok kazandıran bir tarım ürünü var.



Dünya genelinde tarım ürünlerine yönelik ilgi hiç olmadığı kadar arttı. Bu nedenle çiftçilikle uğraşan vatandaşlar da hangi tarım ürünlerinin ne kadar kazandırdığını araştırmaya başladı. İşte sizler için biz de en çok kazandıran tarım ürünlerinin hangileri olduğunu derledik. İlk sırada bildiğiniz bir ürün var.

Öncelikle salebin Türkiye' nin her ilinde yetiştiğini söyleyelim. Çünkü biz salebi direk tarla toprağına dikerek yetiştirmiyoruz. Tarlada özel işlemlerden geçmiş toprak karışımı yapıp yetiştiriyoruz.

Biz bundan on sene kadar önce Anadolunun bazı bölgelerinden yani şahıslara ait bahçelerden 10-15 çeşit salep toplayıp bu cinsler üzerinde uzun yıllar Ali Botanik Aş. nin uzman kadrosu olarak islah çalışması yaptık. Sonunda bu iki cins salebin (orchissancta ve serapiasvomeracea) salep tarımında kullanılmasına karar verdik.


Geri Dön