02 / 05 / 2024

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.



Hala erişilebilir konuta ihtiyaç var 

Açıklamasında piyasanın yavaşlamasının gayrimenkul sektöründe sorunların çözüldüğünü göstermediğini de dile getiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu ve hala konut almak isteyen ama ulaşamayan bir kitle olduğunu ve en önemlisi ise barınma sorunun büyüyerek devam ettiğini kaydetti. 

Konut sektöründe eğer bir faiz kampanyası yapılırsa piyasaya hareket geleceğini ama fiyatların da hemen bundan etkileneceğini kaydeden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı bu açıdan bakıldığın yine de konutta alımlarının sürdüğünü görebildiklerini kaydetti.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Açıklamasında Türkiye'de bazı ay düşük, bazı ay yüksek de olsa her sene 1.4 milyon civarında konut satıldığını belirten Cansel Turgut Yazıcı, bunun da aylık 110 bin adet gibi bir rakama denk geldiğini söyledi. Bu yılki verilerin de farklı bir şey getirmediğini kaydeden Yazıcı, "Aynı dinamikle gidiyoruz sadece kredi ile alımlar çok ciddi düştü." dedi.

Gayrimenkul davalarının kısa zamanda sonuçlanması sağlanmalı

Kiralık mülklerle ilgili sorunların sürdüğünü belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kiracı mal sahibi savaşlarının daha uzun süre durulmayacağını da kaydetti. Mahkemelere düşen dosya sayısının her gün arttığını belirten Yazıcı, bu konunun kısa zamanda ele alınması gerektiğini kaydetti. 
Yapılacak en acil şeyin gayrimenkule yönelik ihtisas mahkemeleri kurulması ve gayrimenkul davalarının kısa sürede sonuçlanmasının sağlanması olduğunu söyleyen Yazıcı, hedef olarak kiracı mal sahibi ilişkilerine ait davaların 3 ay gibi bir sürede sonuçlandırılması gerektiğini de söyledi. Yazıcı, gayrimenkul sektörünün hala alarm sinyalleri verdiğini de sözlerine ekledi.

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Konut kredisi faizleri ne kadar düşecek? Hangi konutları kapsayacak?


Geri Dön