27 / 04 / 2024

Türkiye'de sanayinin devleri açıklandı! İlk sırada yine TÜPRAŞ var!

Türkiye'de sanayinin devleri açıklandı! İlk sırada yine TÜPRAŞ var!

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ yine Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. İşte Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması...



İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 418,4 milyar Türk Lirası ile yine en büyük sanayi kuruluşu oldu.

İşte İstanbul Sanayi Odası'nın merakla beklenen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması ile ilgili detaylar...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, gerçekleştirdiği basın toplantısında, İstanbul Sanayi Odası'nın merakla beklenen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) üretimden satışlarda 418,4 milyar Türk Lirası ile listede ilk sırayı alırken, 2021 yılında 3. sırada bulunan Star Rafineri 189,2 milyar Türk Lirası ile 2. oldu. Yine konu ile ilgili olarak aktarıland etaylara göre, geçen sene 2. sırada yer alan Ford Otomotiv de 140,1 milyar TL'lik üretimden satışla 3. sırada yer aldı.

Türkiye de sanayinin devleri açıklandı! İlk sırada yine TÜPRAŞ var!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) 87,8 milyar TL'lik üretimden satışla 4. sırada bulunurken, İstanbul Altın Rafinerisi'ni 69,5 milyar Türk Lirası ile Ereğli Demir ve Çelik, 66,9 milyar Türk Lirası İskenderun Demir ve Çelik takip etti. Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İstanbul Altın Rafinerisi ve Ereğli Demir ve Çelik'in ikişer basamak yükselmesi de dikkat çeken unsurlar arasında yer aldı.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, Toyota Otomotiv 65,9 milyar TL ile 7. Arçelik 64,1 milyar Türk Lirası ile 8. sırada yer alırken, Oyak-Renault 62,7 milyar Türk Lirası ile 9. Tofaş 59,8 milyar Türk Lirası  ile 10. sırada yer aldı.

Yine İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, söz konusu sıralamada Toyota 3 basamak birden gerileme gösterirken, Arçelik, Oyak-Renault ve Tofaş'ın ise söz konusu sıralamadaki yerleri değişmedi.

TMO tek tek açıkladı! Ucuz fiyata alışveriş fırsatı! TMO Ayçiçek yağı 5 kg 150 TL, rafine fındık yağı 300 TL!

Citroen'in o otomobili piyasanın dengesini şaşırttı: Sıfır otomobilin fiyatı 369 bin TL! 

Çocuğu okula gidenlere müjde! Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten! İşte şartlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön