29 / 04 / 2024

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

Eleman.net CEO'su Murat Günay, üniversite mezunlarının masa başı iş aradığını fakat Türkiye’de bu kadar masa başı iş olmadığını söyledi. Günay, insanların meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.



Türkiye’de çalışmak isteyen kişilerin iş bulmakta zorluk çektiklerinin, buna rağmen işverenlerin de çalıştıracak kişi bulamamaktan şikâyet ettiklerinin altını çizen Eleman.net CEO'su Murat Günay, “Günümüzde pek çok iş arayan aday üniversite mezunu olduğu için masa başı iş arıyor. Fakat Türkiye’de bu kadar masa başı iş yok. İşverenlerin çoğu ise üretimde çalışacak elemanlar arıyor ve genel olarak asgari ücret ile çalıştırmak istiyorlar. Aynı zamanda, çoğu şirketler 6 gün çalışmayı istediği ettiği için elemanlar üretim alanındaki şirketlere yanaşmıyor” dedi.

Gelinen noktada insanların meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına yönlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Günay, aksi halde gelecekte üretim alanında çalışan krizinin gün geçtikçe büyüyeceğini söyledi. Günay, çalışanların ve işverenlerin gerek çalışma standartları gerek maaşları gerekse çalışma gün sayısı gibi çeşitli başlıklarda orta noktada buluşmasının istihdamı artıracağını belirtti.

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

“1 MİLYON KİŞİYİ İSTİHDAMA KAZANDIRDIK”

Dünya gazetesinden Nilgün Özdemir’in haberine göre, bugüne kadar 50 milyondan fazla iş başvurusuna aracılık ettiklerini ve yaklaşık 1 milyona yakın kullanıcıyı istihdama kattıklarını söyleyen Günay, her ay ortalama 20 binden fazla ilan yayınlandıklarını ifade etti.

Mavi yaka ve ara kademe pozisyonunda 350 binden fazla üye firmaya ve 15 milyondan fazla iş arayana hizmet sunduklarının altını çizen Günay, “Üye firmalarımıza yakınımdaki aday, aday ile anında mesajlaşma, sosyal medya desteği, video cv, Metaverse ve kısa mesaj uygulaması gibi pek çok imkân bulunuyor” diye konuştu.

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

İşveren firmaların sundukları koşullara uygun adaylara hemen ulaşma olanağı sunduklarını kaydeden Günay, aradıkları kriter ve maaş aralığı da çalışan beklentisini karşılıyorsa kısa zaman içinde istihdam etme imkânının doğduğunu söyledi. İŞKUR’dan ya da geçmişteki sarı sayfalardan en büyük farklarının dijital platformda bulunmaları olduğunu söyleyen Günay, “İnsanlar zamandan ve mekândan bağımsız olarak iş başvurusunda bulunuyor. Mülakat gerçekleştirebiliyor ve işe girebiliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

50 ve 60 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka mevduat getiri hesabı...

Emekli maaşına Orta Vadeli Program güncellemesi! Yüzde 37.76 zam müjdesi geldi! Yeni emekli maaşları tek tek hesaplandı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön