28 / 04 / 2024

Türkiye’den İran’a tren hattı yapılacak!

Türkiye’den İran’a tren hattı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Bakü-Tiflis- Kars ile Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz bir ağ ile Türkiye'nin bölgenin lojistik merkezine dönüşmesi için yeni bir adım daha atıldı. 




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Bakü-Tiflis- Kars ile Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz bir ağ ile Türkiye'nin bölgenin lojistik merkezine dönüşmesi için adım atıldı. 

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu yeni adım  Türkiye'nin güney sınırlarında atılacak. Hükümet, Kars-Iğdır-Nahcivan hattını tamamlayıp İran'a bağlayarak hattı güneye Hürmüz Boğazı'na indirmek için çalışmalarına hızla başladı.  Ayrıca Irak'la da görüşmeler yapılıyor. 

 

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Amaç oradan Suudi Arabistan, Mısır üzerinden hattın Sudan'a ve oradan da Güney Afrika'ya kadar kesintisiz hale gelmesi. Bunu sadece Hicaz ile düşünmek doğru değil. Türkiye'nin Asya ile Avrupa'yı bağlayan demiryolu ağını Afrika'ya bağlamak diye söylersek daha doğru olur. Muhatap ülkelerin de bu konuda ilgileri çok üst seviyede" dedi.
 


Geri Dön