15 / 05 / 2024

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, bu senenin dokuz ayında 16 milyar 172 milyon dolar değerinde ihracat ile tüm zamanların en yüksek ocak-eylül zaman dilimi ihracatına imza attı. İşte detaylar…



Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe geçtiğimiz ay en fazla dış satım yapılan ülke, 296 milyon dolar ile Almanya oldu. Almanya'yı, 245 milyon dolar ile İspanya ve 197 milyon dolar ile de Birleşik Krallık izledi.

Sektör, ocak-eylül zaman diliminde ise Almanya'ya 2,8 milyar dolar, İspanya'ya 2 milyar dolar ve aynı zamanda Birleşik Krallık'a 1,6 milyar dolar değerinde ihracat yaptı.

Sektörde geçtiğimiz ay en fazla ihracatın yapıldığı ülke gruplarına bakıldığı zaman 1,1 milyar dolar ile AB ülkeleri birinci, 258 milyon dolar ile de diğer Avrupa ülkeleri ikinci ve 189 milyar dolar ile Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri üçüncü sırada yer aldı.

Bu senenin dokuz ayında AB ülkelerine 9,9 milyar dolar, diğer Avrupa ülkelerine 2 milyar dolar ve aynı zamanda Orta Doğu ülkelerine 1,2 milyar dolar değerindeki ihracat gerçekleştirildi.

TİM verilerine göre de geçtiğimiz ay 179 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, aynı zaman diliminde ülkenin toplam ihracatından da yüzde 8,5 payını aldı.

Bu senenin dokuz ayında ise 213 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiren sektör, ülkenin toplam ihracatında yüzde 8,6 paya sahip olmuş oldu.

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat

Demirde flaş gelişme! Bu kez indirim geldi! 23 Ekim 2022 fiyat listesi

2022-2023 KYK bursları ne kadar? KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ'den Balıkesir’e 142 konutluk müjde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön