29 / 04 / 2024

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, bu senenin dokuz ayında 16 milyar 172 milyon dolar değerinde ihracat ile tüm zamanların en yüksek ocak-eylül zaman dilimi ihracatına imza attı. İşte detaylar…



Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıklamış olduğu verilere göre, Türkiye'nin ihracatı, eylül ayında geçen senenin aynı ayına kıyas ile birlikte yüzde 9,2 artış göstererek 22,6 milyar dolar seviyesinde kayıtlara geçti. Bu şekilde şu ana kadarki en yüksek eylül ayı ihracatına ulaşılmış oldu.

Ocak-Eylül 2022'de ihracat, geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimi ile karşılaştırıldığında yüzde 17 artış göstererek 188,2 milyar dolara çıktı. Yıllıklandırılmış ihracat değeri de 252,6 milyar doları geçti.

Eylül 2021'de 1 milyar 942 milyon dolar değerindeki ihracat gerçekleştiren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ise bu senenin aynı zaman diliminde yüzde 0,7 azalış ile 1 milyar 928 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Ocak-Eylül 2022'de ise geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 9,3 artış ile birlikte 16 milyar 172 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu şekilde sektör tüm zamanların en yüksek ocak-eylül zaman dilimi ihracatına ulaştı.

Sektörün geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği ihracatın 1,4 milyar dolar değerindeki bölümü İstanbul'dan yapıldı. İstanbul'u, 144 milyon dolar ile Bursa ve 114 milyon dolar ile İzmir takip etti.

Sektörün bu senenin ocak-eylül zaman diliminde yaptığı 16,1 milyar dolar değerindeki ihracatın 11,1 milyar doları İstanbul'dan, 1,4 milyar doları da Bursa'dan ve aynı zamanda 1,1 milyar doları da İzmir'den yapıldı.

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön