06 / 05 / 2024

Türkiye'den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Türkiye'den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracat rakamlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımız 2021 yılına gelindiğinde 6 kattan fazla artış göstermiştir."dedi.



Ticarette yükselen korumacılık duvarlarının ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının küresel ekonomide derin yaralar açmasına karşın Türk İş insanlarının başarılı bir biçimde faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Muş, şunları dile getirdi: 

"Bu süreçte ticari, siyasi ve kurumsal anlamda alışık olduğumuz kural ve tahammüller yeniden etraflı bir sorgulamaya tabi tutulmuştur. İşte böyle bir zeminde iş konseyi başkanları ve DEİK üyelerimiz faaliyetlerini güçlü bir biçimde sürdürmeyi başarmıştır. Küresel değer zincirindeki gücümüz DEİK'i dünyanın dört bir yanında başarıyla düzenlediği iş konseyleri sayesinde sağlamlaşmakta ve atmaktadır. 2021 yılında DEİK çatısı altında iş konseylerimiz ve iş insanlarımızın, yeşil ekonomi, yenilenebilir enerji, girişimcilik, e-Ticaret ve AB Yeşil Mutabakatı vizyonuna yönelik olarak birçok ülkenin iş çevreleri ve özel sektör kuruluşlarıyla yaptığı çalışmalar Türk iş çevrelerinin küresel ekonomideki köklü dönüşümlere hazırlanması yönünden oldukça kıymetli olmuştur. "

Türkiye den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

"TÜRK EKONOMİSİ TARİHİ BİR EŞİĞİ AŞMAYI BAŞARDI"

Mehmet Muş, Türk ekonomisinin Cumhuriyet'in 100. yılına yürüdüğü söz konusu bu dönemde ihracatın tarihi bir eşiği aştığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Dış ticarette oluşan bölgesel darboğazları ve küresel değer zincirinde yaşanan aksaklıkları fırsata çeviren ihracatçılarımız 2021 yılında benzeri görülmemiş rekorlara imza atmışlardır. Bu noktada ihracata dayalı büyüme stratejimizin omurgası olan siz üretici ve ihracatçı kardeşlerimizin bu başarılardan ötürü canı gönülden tebrik ediyorum. Siz değerli iş insanlarımızın 2021 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde ihracatımızda elde ettiğimiz tarihi rekorları bugün burada düzenlenen ticaret ödül töreniyle taçlandırmış olacağız."
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön