07 / 05 / 2024

Türkiye'den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Türkiye'den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracat rakamlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımız 2021 yılına gelindiğinde 6 kattan fazla artış göstermiştir."dedi.



- "2021'DE  HİZMET TİCARETİNDE DE GÜÇLÜ PERFORMANS"

Mehmet Muş, 2021 yılı mal ticaretindeki tarihi rakamların dışında hizmet ticaretindeki güçlü performansla ilgili olarak ise şunları dile getirdi: "Türkiye, hem konvansiyonel hizmet sektörlerinde hem de yeni hizmet alanlarında 2021 yılında güçlü bir toparlanma sağladı. Bu doğrultuda hizmet ihracatımızın bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 60 oranda artışla 53 milyar dolara ulaşarak cari işlemler dengesini 23 milyar dolarlık pozitif katkı sağlamasını öngörüyoruz." 

Türkiye den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Muş, iş insanlarının ve girişimcilerin uluslararası arenada karşılaştığı sorunlar ile ilgili olarak da şunları dile getirdi:

"Bu doğrultuda yalnızca ihracatçıya yönelik olarak kredi kefalet sorunlarını ortadan kaldırmak ve krediye erişim maliyetlerini düşürmek üzere tasarlanan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketinin 1 Mart 2022 tarihinde faaliyete başlamasını hedefliyoruz. Bu şirketin ihracatçılarımızın en büyük sorunu olan finansmana erişim noktasında çok önemli bir görevi başarıyla yerine getireceğinden eminiz. Ayrıca yazılım bilişim, sağlık turizmi, eğitim, teknik müşavirlik, savunma, makina ve eczacılık başta olmak üzere değer yaratan tüm sektörlerimize yönelik yeni destek programlarını devreye alıyoruz. Öte yandan yeni dönemde yeni sektörlerle birlikte yeni ihracat pazarlarının da hedeflerimiz arasına koyduk. Bu doğrultuda pazarlıkları süren uzak ülkeler stratejisinin lansmanını inşallah önümüzdeki günlerde hep beraber gerçekleştireceğiz. Ayrıca dünyanın farklı bölgelerine daha etkili erişim sağlama imkanı sağlayan Yurtdışı Lojistik Dağıtım Ağları projemizi de sizlerle kısa bir süre paylaşmış olacağız."

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Milyonlarca emekliye maaş zammı müjdesi!

2022 sonunda dolar beklentisi 16,13 TL!

Altın fiyatları tırmanışa geçti!

Bitcoin 2022'de rekora ulaşacak!

Enflasyona karşı konuta talep artıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön