27 / 04 / 2024

Türkiye’nin en büyük karavan fuarı KARAVANİST açıldı!

Türkiye’nin en büyük karavan fuarı KARAVANİST açıldı!

İstanbul 4. Karavan ve Ekipmanları, Outdoor ve Kamp Malzemeleri, Tiny House Fuarı KARAVANİST, İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.



Türkiye ekonomisinde önemli bir yer edinen karavan sektörü ve doğa turizmi için eşsiz bir tedarik merkezi olma özelliği taşıyan, ülkemizin kendi alanında en büyük etkinliği olan İstanbul 4. Karavan ve Ekipmanları, Tiny House, Outdoor ve Kamp Malzemeleri Fuarı KARAVANİST kapılarını açtı. Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) iş birliği ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu (UKKF) desteği ile hazırlanmış olan söz konusu fuar, 6-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde karavan ve doğa tutkunlarını buluşturuyor.

Merakla beklenen fuarın 6 Ocak Cumartesi günü yapılan resmi açılış töreninde önemli açıklamalar yapan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tüyap Fuarcılık Grubu olarak 2024'ün ilk fuarı olan Karavanist’e ev sahipliği yapıyoruz. Karavan Fuarı 4. senesinde aralıksız büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıla göre de yüzde 100 büyümeyle bu sene kapılarını açtı. 8 holde 180 firmanın iştiraki ile fuar hazır duruma geldi. Kendi alanında Türkiye’nin en önemli üreticileri, ihracatçı pazarları, sektördeki en önemli kurucular fuarda yer alıyor. Türkiye'nin ve bölgemizin en büyük fuarını açıyoruz. Bu fuarın hazırlanmasında iş birliği yapmış olduğumuz öncelikle KAITED‘e, UKKF’ye ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Fuarın karavan sektörüne hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük karavan fuarı KARAVANİST açıldı!

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAITED) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Köksal de yaptığı açıklamada “2024 yılı Karavan Fuarı’nın karavancılık sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. 2025 yılında daha iyi, daha kapsamlı bir fuarla yolumuz Avrupa’ya doğru olacak. Temennimiz bol bol satışlarla  ilerleme kaydetmesi. Tüyap’a ve bütün katkı sağlayanlara çok teşekkür ederiz” dedi.

Açılışta önemli açıklamalar yapan Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, “Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, sektöründe ülkedeki tek federasyondur. Karavanla fuar şirketleri birleştirici bir güç haline geldi. Dileğim, Tüyap’ın İstanbul destinasyonunda bunu daha da büyüterek daha ileri götürmesi. Özel sektörde kullanıcıların ülke adına, ülkedeki kazanım adına birliktelikleri oldukça önemli. Bu birliktelik için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türkiye’nin en büyük karavan fuarı KARAVANİST açıldı!


PRESTİJLİ MARKALAR KATILIYOR

Yurt içi ve yurt dışından sektörün en prestijli firma ve markalarını buluşturan fuar, geniş katılımcı yelpazesiyle turizm profesyonellerini, seyahat ve doğaseverleri en yeni karavan modelleriyle bir araya getiriyor. Türkiye’nin en büyük karavan fuarı olma özelliğine sahip olan fuarda, seyahat römorkları, motokaravan, karavan ve kampçılıkla ilgili A’dan Z’ye her türlü ürün, çekme karavan, van tipi karavan, özel amaçlı araçlar, ticari karavanlar, 4x4, SUV araçlar, elektrikle çalışan yeni nesil hibrit karavanlar, mobil hizmet karavanları, karavan iç dekorasyon ürünleri, güneş panelleri, uydu sistemleri, duş ve su sistemleri,  outdoor malzemeleri, kampçılık ürünleri ve tiny house modelleri sergileniyor. 

Geçen seneye göre yüzde 100 büyüme gösteren söz konusu fuar, bu sene 8 salonda 70 bin metrekarelik bir alanda düzenleniyor. Söz konusu fuara ağırlıklı Balkanlar ve Avrupa olmak üzere 63 ülkeden ziyaretçi bekleniyor.  


SEKTÖR BÜYÜYOR

Türkiye’de toplamda 500 karavan üreticisi faaliyet gösteriyor ve senede 2 bin motokaravan, 20 bin çekme karavan üretiliyor. Sektörün ticaret hacmi 500 milyon dolar büyüklüğe ulaştı. Türkiye, sektörde önemli bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Güçlü markalar, kaliteli ürünler ve sürdürülebilir hizmet için yatırım yapmayı sürdürüyor. Türkiye’de satılan karavanların yaklaşık yüzde olarak 20’si ithal ediliyor.
 

Deprem korkusu karavan ve tiny house taleplerini artırdı! 

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Yaşanan depremler sonrası karavanlara ilgi yoğunlaştı


Geri Dön