07 / 05 / 2024

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!

15 Temmuz Mahallesinde yaşam başlıyor! Esenler'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında tamamlanmış 2 bin 37 konut hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri, anahtarları 19 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak. 



RİSKLİ BİNALAR YÜZDE 86'DAN YÜZDE 57'NİN ALTINA DÜŞTÜ

Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu 2009'da göreve geldiğinde Esenler yapı stoğu açısından çok tehlikeli bir durumdaydı. 13 yılda güvensiz bina oranı yüzde 86'dan yüzde 57'nin altına düştü. Yaklaşık aklaşık 57 bin dairenin tadilatı tamamlandı. Üretilen yeni evler, yıllardır imar ve mülkiyet sorunları nedeniyle yapıyı güncelleyemeyen vatandaşlar içindi. 

15 Temmuz bölgesinde, 19 Ağustos'ta teslim edilecek 2 bin 37 adetlik Güney (Metris) rezerv alanının yüzde 72'si takviye için ayrılmıştır. Vatandaşlar eski, yıpranmış ve tehlikeli binaları daire yerine  az bir otoparkı bulunan, tüm otoparkları yeraltında, bahçe kullanımlı, sosyal yaşam alanlarına sahip, okulu, hastanesi, parkı, camisi yanı başında, yeşil ile iç içe, yatay mimari konseptinde, akıllı ve modern konutlar teslim ediliyor. Akıllı ve güvenli şehir konseptine göre inşa edilen dairelerin yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor. Daireler 80 ila 125 metrekare arasında değişkenlik gösteriyor.

Türkiye nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!SADECE KONUTLAR, DEĞİL ŞEHİR DE YENİLENİYOR

Esenler'in apartmanları yenilenirken  şehir de yenileniyor. Taşınan konutların yerleri plan lejantlarında nasıl ise (yol ise yol, park ise park, spor ve kültür alanı her ne ise) o biçimde kalıyor. 15 Temmuz'da yeni yapılan semt, aynı zamanda Türkiye'nin akıllı şehir uygulama merkezidir. Esenler,  Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile teknokent ilan edilen ilk ilçe oldu. Yeni Essenlar semtinde kişi başına 33 metrekare yeşil alan bulunuyor. Her daire sosyal tesislere maksimum 400 metre uzaklıktadır.

Türkiye nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI: ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, vatandaşlar ile beraber kendisinin de Türkiye’nin ilk Akıllı ve Güvenli Şehri olan 15 Temmuz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir heyecanla beklediğini açıklayarak, “Vatandaşlarımız sabırla yıllardır buraya taşınacakları günü bekliyorlar. Altyapısından üst yapısına kadar hiçbir eksik olmadan konutlarımızı teslim ediyoruz. Yeni ve güvenli konutlarına taşınacak kardeşlerimiz inşallah bundan sonra deprem korkusu yaşamadan huzur içinde burada hayatlarını sürdürecekler. Şimdiden hayırlı olsun. Tüm Esenlerli hemşehrilerimizi, 19 Ağustos Cuma günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz konutların anahtar teslim törenine bekliyoruz ” şeklinde konuştu.

Konut satın alarak yatırım yapmanın artık modası geçti! İşte yeni yatırım yöntemi

Samsun'da 130 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satışı yapılıyor! Bu fırsat kaçmaz!

Gümüş ve platin ithalatı zirve yaptı! Altın ithalatı yükseldi!

Ucuz arsa bakanlar dikkat! Kırşehir'de 32 adet taşınmaz satışa çıkarıldı!

Geri Dön