02 / 05 / 2024

Türkiye’nin en görkemli camisi Kırşehir'e yapılacak!

Türkiye’nin en görkemli camisi Kırşehir'e yapılacak!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “ Ulu Cami projemiz gasil haneleri ve sosyal donatılarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en görkemli cami yapılarından biri olacak ” dedi...




Kırşehir’de eski sanayi sitesi alanında başlatılacak ‘Ulu Camii’ projesi ile Türkiye’nin en görkemli camisine Kırşehir kavuşacak.


Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Ulu Cami projemiz gasilhaneleri ve sosyal donatılarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en görkemli cami yapılarından biri olacak” dedi.


Proje ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Eski Sanayi bölgesinde ki mevcut caminin yerine yapılması planlanan ve bu alana göre tasarlanan Ulu Cami Projemiz yapıldığında 3 bin kişiye hizmet verecek. Şehir merkezindeki Cacabey Cami’ne alternatif olarak cenaze namazlarının kılınabileceği Ulu Cami Projemiz gasilhaneleri ve sosyal donatılarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en görkemli cami yapılarından biri olacak.


Selçuklu ve Osmanlı Kültürü’nün yaşandığı şehrimize yakışır ve kapasitesi 3 bin kişi olan bir cami projesi tasarladık. Şehrimizin meydanında bulunan Cacabey Camiine alternatif olarak tasarladığımız görkemli camimizle Kırşehir’imizin kültürel değerlerini artırmayı hedefledik“ şeklinde konuştu.



Maraş Gündem


Geri Dön