22 / 12 / 2024

Türkiye'nin en iyi kayak otelleri!

Türkiye'nin en iyi kayak otelleri!

YAZI ayrı kışı ayrı güzel denir ya, işte inanın ülkemiz de böyle. Yazın upuzun sahil şeridinde birçok tatil noktası varken, mevsim kış olunca kar tatili için de birçok otel ve kayak merkezi var.



YAZI ayrı kışı ayrı güzel denir ya, işte inanın ülkemiz de böyle. Yazın upuzun sahil şeridinde birçok tatil noktası varken, mevsim kış olunca kar tatili için de birçok otel ve kayak merkezi var. Özellikle son yıllarda bu alanda birçok yatırım yapıldı. Kayak merkezlerimize yerli ve yabancı turistin artan bir ilgisi söz konusu. Eskiden bir Uludağ varken orada da çoğu insan kot pantolonla kayarken şimdi ülkemizde birçok kayak merkezine lüks kış otelleri açıldı. Kayak yapanların üzerlerinde dünyaca ünlü markalar var. Kısacası kış turizmine ilgi arttı. Kayak merkezlerimiz, otel yatırımlarımız Avrupa ile yarışır hale geldi. İşte ben de yaklaşan yarıyıl tatili öncesi sizler için Kartepe’den Uludağ’a, Kartalkaya’dan Ilgaz’a, Erciyes’ten Palandöken ve Sarıkamış’a kadar uzanan Türkiye’nin en iyi kış otellerini derledim. Kış tatiline gitmeden listeyi bir inceleyin derim.


Erciyes’in gururu (Mirada Del Lago Hotel)


SELÇUKLU Devleti’nin önemli şehirlerinden Kayseri’de bulunan otelin en göze çarpan detayı Selçuklu mimarisi. Mobilyalardaki detaylarda bile bunu fark edebiliyorsunuz. Mirada Del Lago Otel, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te yer alıyor. Pistlere yakınlığı, konforu ve kalitesiyle Erciyes’in en çok tercih edilen otellerinden biri diyebilirim. Saunası, buhar banyosu, Türk hamamı, kapalı yüzme havuzu, oyun salonları ve restoranları ile kayak haricinde de konuklarına vakit geçirebilecekleri birçok imkân sunuyor. Mirada Otel’de iki kişilik odanın gecelik fiyatı ise 330 TL.


Yenilenen yüzüyle iddialı (Ağaoğlu My Mountain)


SIRTINI çam ormanlarıyla dolu bir tepeye dayamış Ağaoğlu My Mountain, kış tatili için Uludağ’da seçebileceğiniz otellerden. Sezona yenilenerek giren otel, ailece tatil için de seçilebilecek bir yatırım. Zira çocuklar için özel mönüler, oyun ve çocuk odaları mevcut. Tabii yetişkinler için de SPA’dan kuaföre ve Türk hamamına kadar birçok keyif noktası var. Ana restoranı haricinde atıştırmalık kafeleri ve barları da unutmamışlar. Kayak ve snowboard haricinde kar motoru ile çıkılan kar safarileri gibi aktiviteler olduğunu söylemek isterim. Ağaoğlu’nda kişi başı konaklama 372 TL’den başlıyor. Sömestrde 3 kişilik bir aile olarak tatil yapacaksanız oda fiyatını gecelik 1053 TL olarak belirlemişler.


İstanbul’a en yakın kaya merkezi (Green Park)


“BEN üşengeç insanım kar kış kıyamette öyle çok uzaklara gidemem” diyenler için İstanbul’un yanı başında yer alan Kartepe’yi adres gösteriyorum. Konaklamak için Green Park alternatifiniz olabilir. Daha samimi ortam arayanlar için çevrede kiralık dağ evleri, butik oteller ve pansiyonlar da mevcut. Green Park, İstanbul’un yabancı olmadığı bir marka. Kartepe’de de yeme içmesiyle, eğlencesiyle, SPA, Türk hamamı, buhar banyoları ve fitness salonu gibi alanlarıyla gelen misafire dopdolu hizmet sunuyorlar. Özellikle uzun tatil imkânı olmayanlar için Kartepe ideal bir kayak merkezi. İstanbul’un yanı başındaki kar keyfinin gecelik fiyatı 340 TL’den başlıyor.


Kartalkaya’nın tek butik oteli (Golden Key)


HEIDI ve dedesinin yaşadıkları dağ evini hatırlıyorsunuzdur. İşte öyle huzurlu ve bir o kadar lüks butik bir dağ oteli düşünün. Sade ve çok şık bir tasarımla, Fransız mimarisiyle yapılmış. Çıtır çıtır şömineler, ahşap dekorlar... Hele bir de bembeyaz doğaya ve çam ormanlarına karşı odanızın balkonunda jakuzi keyfi yok mu! Otel, yemek konusunda da dersine iyi hazırlanmış. Hamur işlerini, şarküteri çeşitlerini ve yöresel lezzetleri paylaşırken, bir de şık bir İtalyan restoranı kondurmuşlar. Otelde konaklamanın fiyatı ise 600 TL’den başlıyor.


SARIKAMIŞ’ta doğa içinde kayak (Toprak Otel)


ÇOĞU zaman akla gelmez ama doğasıyla, kar kalitesiyle ve pistleriyle aslında Türkiye’nin en iyi merkezlerinden bir tanesi Sarıkamış’tır. Bu doğa harikasını konforla ve lüksle tamamlamak için Toprak Otel’in doğru adres olduğunu düşünüyorum. SPA, Türk hamamı, buhar banyoları, kapalı havuz ve fitness center gibi özelliklerinin yanında Toprak Otel, 145 odasıyla dağın önemli yatırımlarından. Sarıkamış dünyanın sayılı pistlerinden biri. Çığ tehlikesi olmayan, rüzgâr almayan tesiste, 25 km uzunluğunda 9 pist mevcut. 50 km’lik cross country alanı var. Toprak Otel’de 2 kişilik odanın gecelik fiyatı ise 600 TL’den başlıyor.


Uludağ’da butik otel (La Chalet)


YAKININIZIN dağ evi olur birkaç günlüğüne misafir olursunuz ya, işte La Chalet aynen bu şekilde sıcak ve samimi. Tablolarından ahşap mobilyalarına koltuk takımlarından yemek takımlarına özenle dekore etmişler. Tam pansiyon olarak hizmet veren otelin mutfağı çok iddialı. Hafta sonları ünlü sanatçıların programları ve DJ performanslarıyla otelde eğlence tavan yapıyor. Uludağ kayak konusunda rüştünü ispat etmiş bir kayak merkezi. Gecelik konaklama için oda fiyatları ise 480 liradan başlıyor.


Kartalkaya’nın en yeni oteli (Kaya Palazzo)


HEM Ankara’ya hem de İstanbul’a yakınlığından dolayı tercih edilen Kartalkaya’daki en çok rağbet gören kayak merkezlerinden olan Kaya Palazzo, değişen ve gelişen kış turizminin en güzel örneklerinden bir tanesi. Otelin her noktasında lüksü vurgulamışlar. Giriş bölümünde bulunan mücevheratçılar ve pistlere açılan alt kısımda yer alan dünyaca ünlü markaların kayak kıyafetlerinin satıldığı mağazalar bunlara örnek. Palazzo’nun odalarında hem jakuzi, hem de şömine mevcut. Otel yeme içme konusunda da donanımlı. Alakart restoranında siparişle yemeğiniz önünüze geliyor, ayrıca bir de suşi barı var. Alt bölümde ise Swiss Fondue adında bir restoran yer alıyor. SPA merkezinden saunaya, Türk hamamından buhar odalarına birçok yenilenme merkezi mevcut. “Peki ne öderiz gittiğimizde” diye sorarsanız, gecelik en az 700 lirayı gözden çıkarmanız gerekmekte.


Yıllara meydan okuyan otel (Renaissance Polat)


HEM kar kalitesiyle hem de pistleriyle son dönemin gözde kayak merkezlerinden Palandöken’de soğuğu keyfe, eğlenceye, konfora ve lükse çeviren yatırımlar var. 223 odalı Polat Renaissance bunlardan bir tanesi. Yeme-içme konusunda otel gayet donanımlı. İki ana restoran haricinde otelin belirli noktalarında mangal restoranı, şömine ve vitamin barları mevcut. Genelde et ağırlıklı mönüler var. Yerli kebaplar, et yemekleri ve özellikle Alpler bölgesinin mutfaklarından örnekler sunuyorlar mönülerinde. Erzurum’da cağ kebabı olmaz mı. Mangal restoranda yapılan cağ kebabını mutlaka deneyin derim. Palandöken’de 23 adet pist var ve bunların dördü doğal pistler. Otelin hemen önünden 3 liftle zirveye kadar çıkıyorsunuz. Otelin gecelik oda fiyatı ise 470 TL’den başlıyor.


Palandöken’in en lüks oteli (Xanadu)


PALANDÖKEN’İN en önemli yatırımlarindan biri Xanadu. Otelin bir de kış sporları okulu var. Bu özelliği ile Türkiye’de tek olduğunu söyleyebilirim. Buza tırmanış, akrobasi, rafting, kızak, mini curling ve snowtubing gibi envai çeşit kar eğlencesi mevcut. Otel, odalarından SPA merkezine kadar her noktada konforu ve lüksü sunuyor. İki ana restoranda et ağırlıklı geleneksel lezzetler sunulurken, otel içindeki atıştırmalık barlarda Meksika mutfağına kadar farklı alternatifler mevcut. Xanadu’da geçireceğiniz kış tatilinin iki kişilik gecelik oda fiyatı ise 610 TL’den başlıyor.


Tayfun Topal-Habertürk


Geri Dön