27 / 04 / 2024

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.



Standard & Poor's (S&P), yatırımcılara, ihraççılara ve diğer piyasa katılımcılarına yatırım araştırması, pazar bilgisi ve kredi notları sağlayan bir finansal hizmetler şirketidir. S&P, şirketlerin ve hükümetlerin kredi değerliliğini değerlendiren kredi derecelendirme sistemi ile tanınır. S&P ayrıca, ABD hisse senedi piyasası için en yaygın kullanılan ölçütlerden biri olan S&P 500 de dahil olmak üzere bir dizi borsa endeksi sağlar.

Türkiye nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P 500, ABD borsalarında işlem gören 500 büyük sermayeli şirketin performansını ölçen bir borsa endeksidir. Endeks, piyasa değerine göre ağırlıklandırılır; bu, daha büyük piyasa değerlerine sahip şirketlerin endeksin performansı üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olduğu anlamına gelir. S&P 500, genellikle ABD hisse senedi piyasasının bir bütün olarak performansı için bir ölçüt olarak kullanılır. Yaygın olarak takip edilen bir endekstir ve yatırımcılar, finans uzmanları ve analistler tarafından ABD hisse senedi piyasasının performansını izlemek ve yatırım kararları almak için kullanılır.

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön