28 / 04 / 2024

Türkiye'ye 40 bin Koreli turist gelecek!

Türkiye'ye 40 bin Koreli turist gelecek!

31 Ağustos’ta başlayacak ‘İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013’te hazırlıklar tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 ile birlikte 40 bin Koreli turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi...



Türkiye ve Güney Kore kültürünün tanıtımına yönelik çalışmaların sergileneceği organizasyon 23 gün sürecek. 35 ülkeden katılımcının beklendiği organizasyonda, 35 mekânda 28 etkinlik düzenlenecek. İki ülke başbakanının katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan açılışa Mısır’da yaşanan olayların bitmesi halinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un da katılması bekleniyor. 23 gün sürecek organizasyon çerçevesinde 40 bine yakın Güney Koreli turistin Türkiye’ye gelmesi beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyon için 6.8 milyon liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı. 


BARIŞ ÇAĞRISI


İstanbul gibi Gyeongju kentinin de kültürel değerlerle ön plana çıkan bir şehir olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul- Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 maskotunun yeniçeri ve shinla askerlerinden oluşan bir motiften oluştuğunu söyledi. Doğunun en doğusundan, doğunun en batısına kadar uzanan tarihi İpek Yolu’nun dünya ekonomisindeki etkisinin güncelleşmesini ve dünyaya barış mesajı vermek istediklerini ifade eden Topbaş, “İstanbul’da doğu ve batının yansımasının görülecek. 21 Mart’ta 6 araçla Gyengju’dan yola çıkan İpek yolunu sembolize eden bir yürüyüş gerçekleştiriliyor. Bu konvoy 23 Ağustos’ta Gürbulak Sınır Kapısı’ndan giriş yapacak” dedi.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön