05 / 05 / 2024

Mustafa Pilav: Bu yıl Türkiye'ye 130 bin Japon turist gelecek!

Mustafa Pilav: Bu yıl Türkiye'ye 130 bin Japon turist gelecek!

Türkiyeye en çok Japon turisti getiren seyahat acentesi New Millenniumun Başkanı ve Dorak Groupun ortaklarından Mustafa Pilav, doğal felaketin Türkiyeye gelecek Japon turist sayısını düşürmeyeceğini söyledi



Kapadokyadaki turizm yatırımlarıyla ve İstanbuldaki Sur Balık restoranıyla tanınan grubun Yönetim Kurulu Üyesi Pilav, Türkiyeye bu yıl Mısır ve Yunanistandaki sorunlar nedeniyle 30 bin daha fazla Japonun gelebileceğini kaydetti. Doğal felaket nedeniyle ilk başta rezervasyonlarda biraz azalma yaşandığını belirten Pilav, Japonlar moral bulmak için Türkiyeye gelmeye devam edecekler. Geçen yıl Türkiyeye gelen 120 bin Japon turistin 87 binini biz getirdik. Bu yıl bu sayının 130 bine çıkmasını bekliyoruz dedi.

80 milyon dolar yatırım

Mustafa Pilav, bünyelerinde şu anda 4 otel ve 5 restoran bulunduğunu belirterek, iki yıl içinde iki otel ve restoran projeleri için 80 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Pilav, yeni restoran ve otel projeleri hakkında da şu bilgileri verdi: Kapadokyada, Kızılırmak kenarında bir restoran planlıyoruz. Burada 12 metre uzunluğunda Venedik gondolları olacak. İstanbulda, Haliçte bir Sur Balık daha açacağız. Cihangirde de bir tane düşünebiliriz. Doubletree by Hilton Avanosu geçen yıl açtık. Aynı bölgede yine beş yıldızlı otel projemiz var. Hilton ya da Sheraton olabilir. İstanbulda da otel planımız var. İkisi için 70 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Dorak Groupu gelecek yıl holdingleştirmeyi planlıyoruz. Dorak Holding olacağız. Grup olarak geçen yıl 70 milyon dolarlık ciromuz vardı. Bu yılki hedefimiz 85 milyon dolar.

Kültür turizmine gelen para harcıyor

TÜRKİYEye orta yaş üzeri zengin Japonların ilgi gösterdiğini dile getiren Mustafa Pilav, şunları söyledi: Kapadokya en önemli destinasyonları. Kültür turizmine ilgi gösteriyorlar. Kültür turizmi için gelen bir Japon ortalama tur ücreti hariç bin dolar harcıyor. Bu yaz İstanbul çıkışlı kruvaziyer turu da başlatacakları bilgisini veren Pilav, Son durağı Kuşadası olacak. Birkaç Yunan adasını da rotaya koyacağız. Bu da Japonların kalış süresini artı-racak dedi.

Rehberlikle başladı

Dorak Group, üç ortaklı bir turizm şirketler grubu. 38 yaşındaki Mustafa Pilav,  Ankara  Üniversitesi Japon Dili bölümü mezunu. Ahmet Serdar Körükçü ve Ahmet Kaplan Tan da diğer ortakları. Pilav, Japon turistler için rehberlik yaparak başladığı kariyerine Dorak Turizmde operasyonlardan sorumlu olarak devam etti. İki ortağıyla birlikte Dorak Turizmin hisselerini satın alan Pilav, ardından Tokyoda New Millennium adındaki bir seyahat acentesini de bünyesine kattı. Grup bünyesinde Sarayburnu ve Arnavutköy Sur Balık Restoran, Altın Ocak Restoran, Evranos Restoran, Avanos Restoran, Venessa Seramik Atölyesi, Uç Hisar Kaya Otel, Göreme Kaya Otel, Sacred House, Doubletree by Hilton Avanos yer alıyor. Grup bünyesinde 100 otobüsten oluşan bir filo da bulunuyor.
Hürriyet/Hanife BAŞ


Geri Dön