29 / 04 / 2024

Türklere Amerika'da konut sahibi olma fırsatı!

Türklere Amerika'da konut sahibi olma fırsatı!

Amerika'nın emlak broker'larından International Realtors Group ile Cengiz Bayırlı'nın kurucusu olduğu Property Invest USA şirketi birleşti. Birleşmeyle birlikte portföyü çoğaltan ortaklar, Türk yatırımcılara cazip fiyatlı ve üç yıl kira garantili ev satın alma imkanı sunuyor.



Amerika’nın emlak broker’larından olan International Realtors Group (IRG), yeni ortaklıklarla büyümeye devam ediyor. Son olarak Property Invest USA şirketinin kurucusu ve Başkanı Cengiz Bayırlı International Realtors Group ile birleşti. 

Dünya'da yer alan habere göre; Miami merkezli IRG, konut ve ticari gayrimenkullerde uzmanlaşmış, Miami’den Orlando’ya kadar uzanan bölgede faaliyette bulunan emlak brokerlığı yapan bir firma. IRG'nin iştiraki Property Invest USA ise Baltimore’da gayrimenkul satıyor. IRG, Miami’deki Uno Residences ve Missoni Baia gibi lüks projelerin henüz proje aşamasındayken anlaşmalarını yapıp yatırımcılara normal değerinin altında cazip fiyatlarla satarak, yatırım yapma imkanı sunuyor. 

Türklere Amerika da konut sahibi olma fırsatı!

"Türk yatırımcılardan Miami’ye yoğun bir talep var"

International Realtors Group’un kurucusu Giovanna Guzman, Türk yatırımcılardan Miami’ye yoğun bir talep olduğunu vurguladı. 

Son 5 yılda şirket olarak Türk yatırımcılara değişik projelerden 85 bin dolar ile 6 milyon dolar arasında değişen fiyatlarda gayrimenkuller sattıklarına dikkat çeken Guzman, “Şirketimiz, 20 yılı aşkın Miami deneyimiyle en doğru fırsatları Türkiye’deki bireysel ve kurumsal yatırımcılarla buluşturuyor” diye konuştu. 

Türklere Amerika da konut sahibi olma fırsatı!

Son iki yılda Miami'ye yapılan yatırımlar 100 milyon doları geçti

Son 2 yılda sadece Miami bölgesine yapılan yatırım tutarının 100 milyon doları aştığının altını çizen Giovanna Guzman, bu miktara arazi veya proje yatırımı dahil olmadığını ve yatırımların gelecek iki yıl içinde yüzde 20 civarında artamasını öngördüklerini kaydetti. Türklerin ABD’de ev almalarının birçok avantajı bulunduğunu dile getiren Guzman, “ABD’de yatırım yapmak sürekli yükselen bir trend. Kira getirileri Türkiye’ye nazaran en az 2-3 kat daha fazla. Ayrıca tapu işlemleri tamamen şeffaf ve tapu garantisi var. Miami’de 20 yıllık deneyimimizden dolayı yatırımcılarımıza çok iyi getiriler sağlıyoruz. Türkiye’deki yatırımcılardan inanılmaz bir talep görüyoruz” diye konuştu.

Türklere Amerika da konut sahibi olma fırsatı!

2020'de ayda ortalama 90 ev satışı yaptı

Property Invest USA şirketinin kurucusu ve Başkanı Cengiz Bayırlı da, 2020’de ayda ortalama 90 ev sattıklarını, bu rakamı 2021’de iki katına çıkarmayı planladıklarını belirtti. Dünyanın değişik noktalarında ofisler açarak büyümeyi sürdürdüklerini vurgulayan Bayırlı, şunları kaydetti: 

“Yatırımcılarımıza Baltimore şehrinde kiracı, geri alım garantili konutlar satıyoruz. Satıştaki evler kiracısı hazır bir şekilde alınıyor. Tapu işlemleri e-mail üzerinden elektronik imza ile yapılıyor. Yatırımcı hiçbir evrak işiyle uğraşmıyor, her şeyi onlar adına biz buradaki ekibimizle çözüyoruz. Kiraları Amerika’daki hesaplarına her ayın ilk haftası yatıyor. Kiracı ödemeyi yapmasa bile biz şirket olarak bunu imzaladığımız kontrat ile garanti ediyoruz. Ayrıca gayrimenkul yatırımlarını aynı fiyattan geri alma garantisi veriyoruz.”

Baltimore’da konut fiyatlarının Washington D.C.'ye kıyasla çok daha uygun olduğuna dikkat çeken Bayırlı, "İnsanların çoğu evlerini kiralıyor ki bu da şehri yatırımcıların kiralık mülk satın alması için ideal bir yer haline getiriyor" dedi. 

ABD’nin Baltimore kentindeki evlere Türk vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirten Bayırlı ise, “Haziran’da 90 tane konut sattık, yüzde 35’ini Türkler aldı. Fiyatları 85 ile 100 bin dolar arasında değişen bu konutların kiraları garanti hem de 3 yıl sonra geri almayı garanti ediyoruz. Kiracılar Amerikan hükümeti tarafından garanti olduğu için biz de şirket olarak garanti edebiliyoruz” açıklamasında bulundu. 

Türklere Amerika da konut sahibi olma fırsatı!

Amerika'dan ev almak için yapılacaklar

Amerika’dan konut almak için Amerikan vizesine gerek olmadığını da belirten Cengiz Bayırlı, şöyle konuştu:

“Pasaportunuzdaki bilgilerle avukatlar kontratları hazırlıyor, kontrat e-postayla yatırımcıya ulaşıyor. Müşteri elektronik ortamda imzalıyor, evin değeri 100 bin dolarsa bunun yüzde 50’sini tapu dairesinin hesabına aktarıyor. Bizim parayla hiçbir alakamız yok. Biz evin tapusunu tapu dairesine veriyoruz yatırımcı da bedelini tapu dairesine gönderiyor. Bütün işlemler bittikten sonra konutun karşılığı olan para bizim hesabımıza geçiyor, tapu ise evi alan yatırımcının adına çıkıyor. Her şey elektronik sistemde, online oluyor. 10 ülkeden yabancı yatırımcılarla iletişim halindeyiz, evleri 3 gün içinde satıyoruz. Önümüzdeki 6 aydaki öngörüm, aylık 120-130 konut satılacağı yönünde. 85 bin dolarlık evin kirası 900 dolar ile bin dolar arasında değişiyor.”

ABD'de bekleyen konut satışları Aralık'ta yüzde 0,3 azaldı!

ABD'de konut fiyatları kasımda yüzde 9,5 arttı!


Geri Dön