12 / 09 / 2024

Turkmall, Gürcistan'da 7 AVM yapacak!

Turkmall, Gürcistan'da 7 AVM yapacak!

Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, 2 milyar doların üzerinde portföye sahip olduklarını dile getirerek yeni yatırımlara hazırlandıklarını söyledi



Eyüboğlu, "Geçen ay Turkmall Georgia adlı bir şirket kurduk. Orada 7 AVM projemiz var. Gürcistan fıstık gibi ortama sahip. AB ve ABD'den yoğun para akışı ve altyapı çalışmaları var" dedi.
Çin'deki projelerinin 12 aya kadar tamamlanacağını dile getiren Eyüboğlu, "Orada 65 bin metrekareyle dünyanın en büyük ikinci İKEA'sını yapıyoruz. Yanında 180 bin metrekare büyüklüğünde AVM ve 40 bin metrekarelik ofis yer alacak" diye konuştu. Çin'e götürmek için perakendecilerle imza aşamasında olduklarını anlatan Eyüboğlu, ülkenin lüks tüketimin ABD'yi geçmesi nedeniyle Türk perakendeciler için önemli bir nokta olabileceğini kaydetti. Eyüboğlu, iç pazar yatırımlarıyla ilgili olarak da Samsun'un yanı sıra İstanbul, Ege, İç Anadolu gibi bölgelerde 7 projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. "Multi" ile anlaşmalarının 2012'ye kadar olduğunu ancak sorumluluklarının yoğunlaşması nedeniyle Multi Turkmall'daki görevini bıraktığını ifade etti.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Turkmall 7 projeye başlayacak Multi'ye `centilmenlik' yapacak
Hollanda-Türk ortaklığıyla kurulan Multi Turkmall'ın yöneticiliğinden ayrılan Levent Eyüboğlu, Turkmall'ın CEO'su olarak göreve devam edecek.

Eyüboğlu, Turkmall'ı yeniden organize ederek, yeni yatırımcılar çekmek için çalışacaklarını belirtti. Turkmall, 7 projenin hazırlığını sürdürüyor. Şirketin Gürcistan'da kurulan ortaklıkla da 7 alışveriş merkezi projesi bulunuyor. Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, Hollandalı Multi Corporation'un bağımsız üç ortağından biri olduğunu belirterek, ayrılık sürecini şöyle anlattı: "Böylece Türkiye operasyonunu Avrupa'ya yaymış olduk. Multi'de 2012 sonuna kadar kalmayı kabul etmiştim. 2009 sonuna doğru işleri idare etmek zor olmaya başladı. Bu süreyi karşılıklı formül bularak bitirmek istedik. Turkmall'ı geçerken idare ediyorduk, şimdi daha rahat olacak. 1 Nisan'dan itibaren Multi Turkmall yöneticisi sıfatımdan ayrılıp, Turkmall CEO'su olarak devam etmeye karşılıklı karar verdik. Böylece Turkmall da Türkiye'de proje geliştirme şansını geri kazanmış oldu."
Multi'nin Türkiye'de Multi Turkmall ismini belli bir süre daha kullanacağını aktaran Eyüboğlu, "Multi ile ortak projelerimiz olabilir. Türkiye'de Multi ile rakip olacak yerlerde proje yapmamayı tercih ediyoruz. Bu bizim centilmenliğimizdir. Ama Multi, oradaki projesini satarsa, o gün bize gün doğar" diye konuştu.

7 proje hazırlığında
Karşılıklı verilen sözlerin son bulduğunu ifade eden Levent Eyüboğlu, yeni hedefleri hakkında şunları söyledi: "Yakında Türkiye'de 6-7 projemiz var. Hedefimiz Turkmall'ı dünyanın önemli markalarından biri yapmak. Perakendecilere desteğimiz devam edecek. Samsun'da Torunlar Grubu ile bir projemiz devam ediyor. Libya'ya da odaklanacağız. Orada perakendeyi oluşturma hedefimiz var. Suriye, Mısır ve Fas da hedeflerimiz arasında. İran'da bir firmayla ön anlaşma imzaladık."
Hürriyet

"Turkmall'u adeta yoldan geçer gibi yönetiyordum"
MUTİTURKMALL'UN eski CEO'su Levent Eyüboğlu, görevden ayrılmasıyla ilgili olarak, "2012'ye kadar kontratım vardı ama sırtımda çok fazla yük olduğundan Turkmall'u geçerken yönetiyordum, yakışmıyordu" dedi Türkiye'de Turkmall ve Multi şirketlerinin ortaklığında kurulan MultiTurkmall'daki CEO'luk görevini bugün itibariyle bırakan Eyüboğlu, Turkmall'un MultiTurkmall içindeki hissesini hiçbir zaman satmadığını, hissedarlığın aynen devam edeceğini söyledi. CEO'luk kontratının 2012'ye kadar sürmesine rağmen aşırı sorumluluk aldığını ve kendi firmasıyla ilgilenemediği için karşılıklı anlaşarak görevi bıraktığını dile getiren Eyüboğlu, "Turkmall'u yoldan geçerken yönetiyorduk, yakışmıyordu şimdi layıkıyla yöneteceğiz" dedi. Eyüboğlu, Türkiye dışında Gürcistan'da Turkmall Georgia adında bir şirket kurduklarını ve 7 alışveriş merkezi yapmak üzere bir ortaklığa girdiklerini söyledi.
Sabah

Turkmall'la Libya'dan Çin'e 3 milyar $'lık AVM yapacağız
Türkiye'de 8 alışveriş merkezi, inşası devam eden 2 projesi bulunan Multi Turkmall'da CEO'luk görevini bırakarak şirkette hissedar olarak yoluna devam eden Levent Eyüboğlu, ortağı olduğu Turkmall'la önümüzdeki dönemde Libya'dan Çin'e 3 milyar dolarlık yurtdışı projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Türkiye'de de 6-7 AVM projeleri olacağını söyleyen Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Multi Turkmall'daki görevim ve operasyonun büyüklüğü nedeniyle Fransızların deyimiyle Hans Otto Nagel'le kurduğumuz Turkmall'u 'geçerken idare ediyorduk'. Türkiye son dönemde Multi Corporation BV'nin portföyünde payını yüzde 40'a yükseltti. Ancak yoruldum ve hissedar olarak devam etmek istediğimi belirterek karşılıklı olarak CEO'luktan ayrılma kararı aldım" dedi.

Şu anda Multi Corporation BV'nin bağımsız 3 ortağından biri olduğuna dikkat çeken Eyüboğlu, yeni rotalarında Rusya, Çin, Suriye, Mısır, Tunus, Fas, Gürcistan, Libya ve Umman'ın olduğunu açıkladı.

Eyüboğlu şunları söyledi: "Çin'de 180 bin metrekare kiralanabilir alan, 40 bin metrekare ofis ve 65 bin metrekarelik dünyanın en büyük 2'nci IKEA'sının açılacağı bir AVM'yi 9-12 ay içinde hayata geçireceğiz. Libya'da ise 2011 sonunda AVM projelerimizi gerçekleştireceğiz. Bakü'de görüşmelerimiz sürüyor, İran'da ise AVM için ön anlaşma imzaladık."

Saakaşvili 4 saatliğine Türkiye'ye geldi Gürcistan'da 7 AVM için düğmeye basıldı

BİR ay önce Gürcistan'da bir şirket kurarak yeni AVM yatırımı için harekete geçen Turkmall'u, Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili 4 saatliğine Türkiye'ye gelerek teftiş etti. Gezi sırasında Devlet Başkanı'na Türkiye'deki Forum projelerini gezdirdiklerini söyleyen Levent Eyüboğlu, "Tiflis, Batum, Rustavi, Kurta, Gori şehirlerinde olmak üzere ülkede 7 arazi aldık. Mayıs-Haziran gibi Batum'ta ilk AVM yatırımına başlayacağız. Bu ülkeye neredeyse para akıyor, potansiyeli çok" dedi.
Hale Tüzün / Vatan


Geri Dön