13 / 10 / 2024

Türkmenistan'daki Nissa, Türkiye'de rezidence ismi oldu!

Türkmenistan'daki Nissa, Türkiye'de rezidence ismi oldu!

Türkmenistan 'da uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyet gösterdikten sonra rotasını Türkiye 'ye çeviren Nissa İnşaat, beraberinde getirdiği Türkmenistan 'ın Nissa bölgesinin ismini, Bahçeşehir 'de gerçekleştirdiği Nissa O2 Rezidence 'ye verdi




Türkmenistan 'da uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyet gösterdikten sonra rotasını Türkiye 'ye çeviren Nissa İnşaat, beraberinde getirdiği Türkmenistan 'ın Nissa bölgesinin ismini, Bahçeşehir 'de gerçekleştirdiği Nissa O2 Rezidence 'ye verdi. Avusturyalı ortağıyla Türkiye 'nin ilklerinden olan çift cephe sistemli rezidans bloğunu inşa eden Nissa İnşaat, insanların yeşil çevreden yükseklerde dahi bir arada olmasını hedefliyor.
Türkiye 'deki yatırımlarına hız veren Nissa İnşaat, Bahçeşehir 'de, bölgede yüksek binada bahçe kullanımı en zengin Nissa O2 Residence projesi için düğmeye bastı. İnşaatına bu ay içinde başlanan ve 150 milyon dolarlık yatırımla 24 ayda tamamlanması öngörülen 37 katlı projeye adını da veren oksijenin (O2), her santimetrekareye ulaşmasını sağlayan Türkiye 'nin ilk gerçek ve işlevsel “çift katmanlı cephe sistemi ( Double Skin) ” uygulaması ile de dikkat çekiyor. 19 yıldan bu yana uluslar arası arenada bir çok endüstriyel yatırımlarve köprüler kuran bir inşaat deneyiminden gene Nisa İnşaat, Türkiye 'deki ilk inşaat projesini Nissa O2 Residence ile gerçekleştiriyor. Projede konutların metrekare fiyatları ise 1800 ile 3 bin 500 dolar arasında seyrediyor.
Türkiye 'nin önde gelen mimarlarından Tuncay çavdar, Atölye T ekibi ile Avusturyalı mimar Walter Micheller işbirliğinde yürütülen ve dünyada ‘Double Skin ' bina çalışmaları ile tanınan Avusturyalı GIG AG Firması teknolojilerinin uygulanacağı Nissa O2 Residence, 133.70 metre yüksekliğe sahip olacak. 18 bin 255 metrekare arsa üzerinde planlanan projede toplam 204 konut bulunuyor. Projede 37 bin metrekare satılabilir alan bulunurken geriye kalan 30 bin metrekare otopark, peysaj alanı ve diğer sosyal donatı bölümleri olarak ayrıldı.
Bölgede çift cephe teknolojisi sayesinde 4 mevsimin yaşanabileceği, bahçe kullanımı en zengin yüksek binayı yaptıklarını dile getiren Nissa İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Turgut Demiroğlu “Türkiye 'de ilk defa 365 gün 24 saat nefes alabilen yüksek bina inşa edeceğiz. 16 cepheden oluşan projemizle her yaşam alanına gün ışığı, D vitamini girecek ” diye konuştu.
Proje ile insanların doğaya daha yakın olacağını dile getiren Demiroğlu, “Ocak 2011 'de başladığımız projenin Mart 2013 'te tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesini planlıyoruz. Projede ayrıca yaz kış demeden istendiği zaman pencereler açılarak odalara oksijenin ve her yönden ışığın girmesi sağlanacak. Sahip olduğumuz know-how ile hizmet ve konforu Bahçeşehir 'e taşıyoruz ” diye konuştu.

6 farklı yaşam seçeneği ve 60 farklı mimari planlamada dizayn edilmiş özel mekanlar sunulan projenin künyesi ise şöyle:
Rakamlarda oksijen kule:
Arsa Alanı : 18.255 m2
İnşaat Alanı : 66.765 m2
Kat Sayısı : 37
Yükseklik : 133,70 m
Konut Sayısı : 219 + 4 ticari
Satılabilir Alan: 37.000 m2

Giriş podyumu üzerinde yükselen dört bağımsız kuleden oluşan 16 cepheli bir yapıda tavandan yere kadar komple cam cephe ile sürekli aydınlık bir ortam yaratılması planlandı. Projede Girişten itibaren tüm katlarda dilendiği zaman açılabilen camlar, her katta dairelere özel açık havaya çıkılan kat bahçeleri, çift cephe ile dört mevsimin yaşanabileceği teraslara yer verildi. Ayrıca çift cephe ile binanın çevresinde termos etkisi kurularak yazın serin, kışın ılık bir atmosfer planlandı. Her bloğun iki tarafından doğramaların 2 metre dışında çelik konstrüksiyonlarla betonarme sisteme ankrajlı ikinci bir cephe imal edilecek. Konutların doğramaları mimari planlardaki konumlarına göre sürme kaldır- sürme veya sabit doğrama olarak tasarlanırken atmosfer koşulları ile doğrudan ilişkin olan doğramalar kaldır- sürme sistemler kullanılacak.
Dış cephede şeffaf, her iki yüzü temperli lamine tek cam kullanılacaktır. Cephe ile doğramalar arasında kalan bölümde mimari planlara uygun olarak kat bahçeleri ve konutlara ait teraslar bulunacaktır. İki cephe arasındaki hava sirkülasyonu mevsim koşullarına göre otomatik panellerle sağlanacaktır.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön