28 / 04 / 2024

Türkmenler Türkiye'den ev alabilir mi?

Türkmenler Türkiye'den ev alabilir mi?

Türkmenler Türkiye'den ev alabilir mi? Türkmenler Türkiye'den arsa alabilir mi? Türkmenler Türkiye'den işyeri alabilir mi? Türkmenler Türkiye'den nasıl ev alır? İşte, mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...



Türkmenler Türkiye'den ev alabilir mi?

Türkmenistan 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılışından sonra bağımsızlığını kazanan Orta Asya Türk cumhuriyeti. Türkmenistan, (Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, ve Türkiye ile birlikte) günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biri olup TÜRKSOY'un üyesidir.


Peki, Türkmenler Türkiye'den ev alabilir mi? Türkmenler Türkiye'den nasıl ev alır? diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Türkmenistan da bulunuyor. Bu listeye göre Türkmenistan vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor.


Ayrıca, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alan Türkmenistanlılar için özel bir koşul bulunmuyor.


Türkmenler, gerekli belgeleri temin ederek tapu müdürlüklerinde alım satım işlemlerini gerçekleştirebiliyor.


Gerekli belgeler..

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön