28 / 04 / 2024

Türkoba altyapı çalışmaları tamamlandı!

Türkoba altyapı çalışmaları tamamlandı!

İstanbul Avrupa yakası Büyükçekmece'deki Türkoba altyapı çalışmaları tamamlandı. Türkoba' daki altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi, bölgeyi çağdaş bir görünüme kavuşturacak projenin yapı taşlarını oturtmaya başladı...



Taşlar yerine oturuyor Büyükçekmece Belediyesi'nin hizmet alanına girmesinin ardından yoğun bir altyapı çalışmasından geçirilen Türkoba'da dev projeler için düğmeye basıldı. Türkoba'yı çağdaş bir görünüme kavuşturacak Meydan Projesi için yapılan altyapı çalışmasını tamamlayan ekipler, öncelikle elektrik tellerini yer altına aldı. 

Ekipler, dünden itibaren de meydan düzenlemesinde kullanılacak tretuvar taşlarını yerleştirmeye başladı. 

Şelaleli havuz yapılacak Meydan ve çevresindeki sokakları baştan aşağı yenileyecek olan proje kapsamında Türkoba Sağlık Ocağı'nın çevresi de yenilenecek. Meydana yakışır bir Atatürk Heykeli'nin yapılacağı meydana, şelale şeklindeki havuz farklı bir görünüm sağlayacak. Dev spotlarla aydınlatılacak olan meydanın çevre düzenlenmesinde çok sayıda ağaç kullanılarak Türkoba yeşil bir görüntüye bürünecek. 

Tarihe sahip çıkılıyor Ayrıca meydandaki tarihi evin restorasyonu yapılarak geçmişten geleceğe uzanan mirasa sahip çıkılacak. Kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan projenin detaylarını bizzat belirleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sürdürülen çalışmaları ekibin başında bulunarak denetleyecek. Meydan projesi ile Türkoba'nın çağdaş bir görünüme kavuşacağını söyleyen Akgün, Türkoba'daki çalışma takvimini şöyle anlattı: Önce altyapıyı tamamladık "Türkoba Büyükçekmece Belediyesi'nin hizmet sınırları içerisine girdiğinde plansız yapılaşma ve yanlış imar planları yüzünden gerekli yatırımları anında gerçekleştiremedik. 

Geride bıraktığımız süre içerisinde planlar için kafa yorup altyapı çalışmalarını tamamladık. Çağdaş şehirciliğin göstergesi olan yolları asfaltlayarak Türkoba'yı çamur deryasından kurtardık. Şimdi de bölgenin estetik yapısını en üst seviyeye çekecek olan Meydan Projesi tamamlanmaya başladı. Önümüzdeki süreçte de fiziki çalışmalarımız devam edeceği gibi sosyal donatı alanlarını arttıracak projelere imza atacağız." 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön