01 / 05 / 2024

TÜROFED Türk turizmi için tanıtım atağı başlattı!

TÜROFED Türk turizmi için tanıtım atağı başlattı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Almanya, Rusya ve Ukrayna'nın önemli şehirlerinde Türkiye'yi tanıtım atağı başlattı...




TÜROFED'den yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜROFED'in, Türk turizminin tanıtımı için yaptıkları işbirliğinin tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.


Bakanlık ile TÜROFED'in Almanya'da 5 dergide cover (kapak) çalışması ile Türkiye tanıtımlarına devam ederken, Rusya ve Ukrayna'nın önemli şehirlerinde de tanıtım atağı başlattığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


"Kamu-özel sektör işbirliğine güzel bir örnek oluşturmayı başaran Turizm Bakanlığı ve TÜROFED, geçtiğimiz günlerde Almanya'nın en önemli dergileri olan Der Spiegel, Bunte, Gala, Brigitte, Stern'de cover çalışması yapıyor. Yaklaşık 1 milyon dergide tüm kapaklar Türkiye'nin reklamları ile kaplandı. 4 aylık periyota yayılan bu çalışma Temmuz ayının 15'ine kadar devam edecek. Bu çalışma Eylül ayından itibaren kış dönemine yönelik olarak devam edecek.  Almanya'daki tanıtım çalışmaları devam ederken Rusya ve Ukrayna'da da bir tanıtım atağı başlattı. Bu çalışma ile 15 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da Moskova ve St. Petersburg, Ukrayna'da ise Kiev'deki en önemli alışveriş merkezlerinde Türkiye standı açıldı. Bu standlarda Türk turizmi hakkında bilgi veren 150 bin dergi ile birlikte tur operatörleri ve otellere ait tanıtım materyallerinin dağıtımı yapılıyor. Ayrıca hazırlanan Türkiye tanıtım dergisi Moscow News gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak dağıtılacak."


TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde yapılan tanıtım çalışmalarının önümüzdeki günlerde diğer pazarlara da kaydırılacağını belirterek, "Bu çalışmalar 2013 yılı turizm hareketlerine katkı ve canlanma sağladığı gibi, 2014 yılı ile ilgili olarak Türkiye'nin imajına da katkı sağlayacak" dedi.


AA


Geri Dön