28 / 04 / 2024

TÜSİAD, Sürdürülebilir Turizm raporunu yarın açıklayacak!

TÜSİAD, Sürdürülebilir Turizm raporunu yarın açıklayacak!

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan ''Sürdürülebilir Turizm'' başlıklı rapor, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılacağı toplantıyla kamuoyuna sunulacak.



Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan ve turizm sektöründe küresel bağlamda giderek önem kazanan sürdürülebilirlik temasının Türkiye'deki yansımalarının irdelendiği ''Sürdürülebilir Turizm'' başlıklı rapor, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılacağı toplantıyla kamuoyuna sunulacak. 


TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, ''Sürdürülebilir Turizm'' raporu yarın İstanbul Martı Otel'de düzenlenecek seminer ile kamuoyuna tanıtılacak. 


Seminerin açılış konuşmaları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner tarafından gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından, Hilton Worldwide Sürdürülebilirlik Direktörü Dr. Paulina Godfrey ''Sürdürülebilir Turizmde Küresel Eğilimler'' konulu bir konuşma yapacak. 


Moderatörlüğünü Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Seyahat İşletmeciliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Kozak'ın gerçekleştireceği ''Vizyon 2050 Türkiye ve Sürdürülebilir Turizm'' başlıklı oturumda rapora ilişkin bilgi verilecek. Oturumda, TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Görev Gücü Başkanı Okşan Atilla Sanön ve TÜSİAD Turizm Çalışma Grubu Başkanı Zeynep Silahtaroğlu Baykal, rapora ilişkin yorum ve değerlendirmelerde bulunacak. 


Toplantıda ayrıca, işletmelerin sürdürülebilir turizm ile ilgili uygulamalarının paylaşılacağı ''Turizm Endüstrisinde Sürdürülebilirlik Hareketi'' başlıklı bir oturum düzenlenecek. TÜSİAD Turizm Çalışma Grubu Başkanı Zeynep Silahtaroğlu Baykal'ın moderatörlüğündeki oturumda, Atlasjet Havacılık AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Coşkun, ETS Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve Gürallar/Artcraft Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat birer konuşma yapacak. 

     

Sürdürülebilirlik politikalarına katkı 

     

TÜSİAD'ın 2011-2012 yılı çalışma programı kapsamında geleceğe dönük sürdürülebilirlik temelli politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedefleyen ''Sürdürülebilir Turizm'' başlıklı rapor, TÜSİAD Sektörel Politikalar Bölümü tarafından TÜSİAD Turizm Çalışma Grubu'nun koordinasyonunda hazırlandı. 


TÜSİAD Sektörel Politikalar Komisyonu bünyesinde kurulmuş olan Turizm Çalışma Grubu, TÜSİAD'ın ''Vizyon 2050 Türkiye'' raporunda vurgulanan sürdürülebilir kalkınma anlayışına paralel olarak turizm sektörünün sürdürülebilir gelişimini gözeten uzun vadeli stratejileri belirlemek üzere çalışmalar yapıyor. 

AA 


Geri Dön