04 / 05 / 2024

türkiye turizm raporu

türkiye turizm raporu

Raporda şu değerlendirmelere yer verildi: "Küresel jeopolilitik ve ekonomik sıkıntılara rağmen uluslararası turizm, beklentilerin ötesinde büyümeye devam ediyor. Gelişen pazarlarda büyüyen orta sınıf metropollere seyahat ediyor ve alışveriş yapıyor.

TÜSİAD, Sürdürülebilir Turizm raporunu yarın açıklayacak!

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan ''Sürdürülebilir Turizm'' başlıklı rapor, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılacağı toplantıyla kamuoyuna sunulacak.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye İMSAD 'Ekim 2019 Sektör Raporu' açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Ekim 2019 Sektör Raporu’na göre, toparlanma eğiliminin sürdüğü Ekim ayında mevcut inşaat işleri seviyesi bir önceki aya göre 2,7 puan daha arttı...

türkiye turizm raporu Haberi

türkiye turizm raporu

Örneğin Fransa'nın 16 milyar euro değerindeki lüks endüstrisinin neredeyse yarısı turistlere ait. Dolayısıyla 2015 yılında turistlerin büyümeye katkı sağlayacağı öngörülüyor. Gelecek dönem mobil perakendeciliğin agresif büyümeye devam etmesi bekleniyor. 2015 yılında dünya nüfusunun yüzde 65'i akıllı mobil telefon kullanacak ve internet kullanımının yüzde 83'ü bu mobil cihazlarla olacak. Perakendecilerin bu duruma, mağaza içinde ücretsiz Wİ-Fi sunarak ve mobil dostu web sitelerini optimize ederek cevap vermeleri bekleniyor. Bunun yanında, mahremiyet ve güvenliğin önemi giderek artacak; güven, şeffaflık ve müşterilerin özel bilgilerini koruma kritik faktörler haline...