30 / 04 / 2024

Tuşlu telefonlar geri mi dönüyor? İşte popülerliğin ardındaki nedenler!

Tuşlu telefonlar geri mi dönüyor? İşte popülerliğin ardındaki nedenler!

Tuşlu telefonlar unutulmuş gibi görünse de artık farklı nedenlerle tekrar popülerlik kazanıyor. Uzun pil ömrü, kullanışlılık ve uygun fiyatlar gibi avantajlarının yanı sıra bu telefonlar sosyal medyadan uzaklaşmak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. 



Tuşlu telefonlar, akıllı telefonların yüksek fiyatları ve sürekli bağlantılı olma zorunluluğu nedeniyle tekrar gözde hale geldi. Özellikle sosyal medyadan uzak kalmayı isteyenler, yurt dışına seyahat edenler askerler ve ek bir telefon hattı ihtiyacı olanlar bu tür telefonları tercih ediyor. Batarya ömrünün uzun olması da kullanıcılar için büyük bir avantaj olarak görülüyor. Yaşlılar ve öğrenciler başta olmak üzere farklı kesimler, ikinci el ürün satan dükkanlarda ve tamir atölyelerinde tekrar yer bulan bu telefonlara artan bir ilgi gösteriyor.

Fiyatları 300-1500'den başlıyor

Son zamanlarda, kullanılmayan veya arızalı tuşlu telefonlar giderek daha fazla ilgi görüyor. Tamir etmek isteyenlerin sayısı artıyor ve bu cihazlar ikinci el telefon dükkanlarında 300 ile 1.500 lira arasında fiyatlarla satılıyor. Müşteriler farklı nedenlerle bu dükkanlara geliyor. Kimisi eski telefonunu onarılıp kullanmaya devam etmek isterken, kimisi de onarıp satıp yenisini almayı planlıyor. Onarılan cihazlar, sonrasında yeni sahiplerini bulmak için mağaza raflarında yerini alıyor.

Tuşlu telefonlar geri mi dönüyor? İşte popülerliğin ardındaki nedenler!

Tuşlu telefonlar farklı amaçlarla kullanılıyor hatta sahibine ek kazanç bile sağlıyor

Yener Ulusoy Bulvarı'ndaki çeşitli iş yerlerinde, cep telefonu tamir ve ikinci el ürün satışı yapan dükkanların raflarında tuşlu telefonlar giderek daha fazla yer almaya başladı. Son dönemde artan kullanıcı ilgisi sayesinde tuşlu telefonlar yükselişe geçti ve bu cihazların atık malzemeleri bile sahiplerine ek kazanç sağlamaya başladı.

İş yeri sahibi İhsan Akdoğan, tuşlu telefonların popülaritesinin yeniden arttığına dikkat çekiyor. Özellikle öğrenciler, yaşlı bireyler ve askerler bu tür cihazları tercih ediyor. Basit kullanımı ve uzun pil ömrü gibi özellikleriyle dikkat çeken tuşlu telefonlar, hatta bazı kullanıcılar tarafından en son model akıllı telefonlarla bile değiş tokuş ediliyor. Dolayısıyla elindeki tuşlu telefonları da değerlendirmek isteyenlerin sayısı artıyor.

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere son dakika müjdesi: Vergisiz telefon için yıl sonunu işaret etti!

Telefon almak isteyenlere müjde: A101 indirimli iPhone satışına başladı! Bu fırsat kaçmaz!

Telefon fiyatına konut imarlı arsa sahibi olabilirsiniz! Kendi arsasına ev yapmak isteyenler dikkat!


Geri Dön