17 / 07 / 2024

Tütüne dev ÖTV indirimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Tütüne dev ÖTV indirimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Deprem bölgesinde sarmalık kıyılmış tütün satışındaki ÖTV oranı yarıya düşecek. İşte detaylar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


YARIYA İNECEK

“Sarmalı kıyılmış tütünden alınan ÖTV’yi, tütün cinsine göre çeşitlendirmek amacıyla genel bir çalışma zaten yürütüyorduk” diyen Erdoğan, “Deprem nedeniyle OHAL bölgesindeki 11 kentteki faaliyet gösterilen sarmalık kıyım üreten kooperatiflerimiz için hızlı düzenleme yapmayı kararlaştırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıyılmış tütün satışındaki yüzde 55 olan ÖTV oranını yarıya düşürüyoruz. Üreticilerimiz firmalara göre daha avantajlı şekilde ürünlerini pazarlama olanağı bulabilecektir. Düzenleme birkaç gün içinde hayata geçecek” şeklinde konuştu.

Tütüne dev ÖTV indirimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

İNŞA EDİLECEK KONUTLAR

Cumhurbaşkanı, aynı amanda deprem bölgesinde inşa aşamasına gelinen konut sayısının 309 bini bulduğunu, inşası başlayan ev sayısı 14 bin 500’e ulaştığını bildirerek deprem bölgesi genelinde 75 bin 681 köy evi yapılacağını söyledi.

ÇİFTÇİLERE ÖDEME MÜJDESİ

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçi destek ödemelerinin tarihinin öne çekilmesinin ardından 24 Şubat’ta hesaplara yatırılacağını belirtmişti Kirişci, "Öne çektiğimiz destekleme ödemeleri çerçevesinde 13 milyar 836 milyon Türk Lirası’nı çiftçilerimizin hesaplarına yatırdık" dedi.

Bakan Kirişci, öne çekilen tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde 13 milyar 836 milyon Türk Lirası’nın bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Vahit Kirişci, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesindeki çiftçimize 3,4 milyar Türk Lirası, diğer kentlerdeki çiftçi vatandaşlarımıza 10,4 milyar Türk Lirası olmak üzere; toplam 13,8 milyar Türk Lirası değerinde destekleme ödemelerini bugün hesaplara aktarıyoruz. Her zaman çiftçi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı, bereketli olsun" ifadelerini kullandı.

O kurumdan tüyler ürperten deprem açıklaması! Acilen göz atmak gerekiyor!

THY 46 ilde kısmi zamanlı personel alacak! Başvurular başladı!

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Bu şartları sağlayan herkes aylık 5 bin TL destek alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön