28 / 04 / 2024

Tuzla Has Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

Tuzla Has Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tuzla Has Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...



Dar gelirli aileleri düşük taksitler ve peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kentsel dönüşüm projelerini de hız kesmeden sürdürüyor.

2024 yılından 2028 yılının sonuna kadar dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projelerini de peş peşe açıklıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara  Kalecik ve Bala, Bursa Osmangazi, Burdur Bozkurt,  Adana  Yüreğir, Kayseri Melikgazi, Adana Seyhan kentsel dönüşüm projelerinden sonra şimdi de İstanbul Tuzla'da hayata geçireceği yeni kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı.

TOKİ'nin İstanbul'da hayata geçireceği yeni kentsel dönüşüm projesi Tuzla ilçesinde yükselecek. Proje kapsamında Tuzla Cami (Merkez Mahallesi'nde yer alan Has Sitesi dönüştürülecek.

Tuzla Has Sitesi ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

292 YENİ KONUT

TOKİ, Tuzla Has Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 292 yeni konut inşa edecek. Projede ayrıca altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor.

Tuzla Has Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi 29 Ocak 2024 tarihinde saat 14:00 yapılacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının resmi web sitesinde yer alan ihale ilanı şu şekilde:

İstanbul İli Tuzla İlçesi, Cami (Merkez)Mahallesi (Has Sitesi), Kentsel Dönüşüm Projesi, 232 Adet Konut, 31 Adet Dükkân İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 29 Ocak 2024 tarihinde saat 14.00'te yapılacak.

DAR GELİRLİLER İÇİN 500 BİN YENİ KONUT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra geçtiğimiz Ekim ayında TBMM'ye sunulan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunmasıyla ilgili başlıklar yer almıştı.

12. Kalkınma Planı kapsamında 2024'ten 2028'in sonuna kadar dar ve orta gelirlilere yönelik  TOKİ  tarafından 500 bine konut yapılması planlanıyor.

 

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Borsacılar Avrupakent GYO'daki yüzde 10'luk iskontoyu az buldu!

Japon deprem uzmanından "Depreme hazırlıklı olun" uyarısı!


Geri Dön