05 / 05 / 2024

Tuzla Millenium Park Sitesi'nde icradan 950 bin TL'ye satılık villa!

Tuzla Millenium Park Sitesi'nde icradan 950 bin TL'ye satılık villa!

Tuzla İcra Müdürlüğü; Tuzla  Millenium Park Sitesi'nde  yer alan dubleks villayı satıyor. Toplam değeri 950 bin TL olan villanın ihalesi 7 Haziran 2011 Salı günü Tuzla icra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacak...



Millenium Park'ın havadan görüntüleri için tıklayınız

Tuzla İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TUZLA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2010/1389 Tal.

Bir borçtan dolayı ipotekli / hacizli olan ve aşağıda tapu kaydı, cinsi, imar durumu, önemli özellikleri ve muhammen bedelli belirtilen taşınmazın açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

Satış ilanı, ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması durumunda ve adresleri bildirmeyenlere de işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Tuzla ilçesi Tepeören köyü 2 cilt. 185 sayfada kayıtlı, 7065 adla, 2 parsel sayılı, 241.545,26 m2 yüzölçümlü, 179/46477, (rrsa paylı, Ana Taşınmaz Nitelik: 38 adet villa olan, A Blok, Bodrum+zemin+1 kattan oluşan (28) nolu dubleks meskenin tamamı. Taşınmaz üzerinde TEK.GEN.MD.lüğü lehine 1039,33 m2 kısımda 08.04.1971 tarih ve 3124 yevmiye no ile düzenlenmiş, başlama tarihi aynı olan irtifak hakkı, TEİAşž GEN.MD.Lehine 3.646,98 M2 lik kısım için, 15.05.1996 tarih ve 1830 yevmiye no ile düzenlenmiş başlama tarihi aynı olan irtifak hakkı ve 20.07.1998 tarih ve 3077 yevmiye nolu, başlama tarihi aynı olan 1.816,50 m2 kısım için irtifak hakkının bulunmaktadır.

NİTELİÄžİ VE HALİ HAZIR DURUMU :. Taşınmaz, Tuzla ilçesi, Fırat man. Fırat Cad. No:7 Millenium Park Sitesi A 28 Blok adresinde, TEM otoyolunun Kurtköy kavşağından Formula-1 pistine giderken Formula-1 Pistine gelmeden sağda lüks konutların bulunduğu bir bölgededir. Taşınmaz 3 değişik tipte toplamda 199 villadan oluşan (bir kısmının inşası devam etmekte) her bir villaya müstakil kullanım alanlarının oluşturulduğu, içinde sosyal tesislerin ve spor alanlarının bulunduğu çevre düzenlemesi yapılmış ve çevre emniyetinin sağlanmış olduğu bir site içerisindedir. Sitenin yakın çevresinde Formula-1 pisti, Sabiha Gökçen hava Limanı, Koç Lisesi, Sabancı üniversitesi ve Okan Üniversitesi gibi önemli yapı tesisleri bulunmaktadır. Bodrum+zemin+1 normal katlı, çelik konstrüksiyon, bahçesinde yüzme havuzu bulunan, kuru hacimleri lamine parke kaplı, ıslak hacimleri 1. sınıf seramik kaplı, dış cephe kaplaması kompak kaplama olan oldukça lüks yapılmış bir binadır. Taşınmaz bodrum katta zemine oturan teraslı salon, ankastre fırınlı mutfak, yardımcı odası, zemin katta 3 yatak odası ve bu yatak odalarına hizmet veren takım klozetli küvetli banyo, teras,balkon, antre normal katta 1 yatak odası ve bu yatak odasına hizmet veren takım klozetli küvetli lavabolu banyo, balkon ve teras tertibinde brüt yaklaşık 475 m2 inşaat alanlı, doğalgaz kombi ısıtmalı bir yapıdır.

İMAR DURUMU : Tuzla Belediyesi imar ve şžehircilik Müdürlüğünün 30/03/2010 tarih 4579 sayılı yazısında, taşınmazın 12.07.2008 tasdik tarihli, 1/5000 ölçekli Havzası Akfırat Kuzeyi Nazım imar Planında kısmen K2 konut alanında, kısmen Enerji Nakil Hattı Koruma bandında kaldığı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının bulunmadığı belirtilmektedir.

MUHAMMEN DEĞERİ: 950.000,00 TL (Dokuzyüzellibin Türk Lirası)

SATIşž şžARTLARI:

1-  Satış 07/06/2011 Salı günü, saat: 14:00 -14:30 saatleri arasında Tuzla icra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 17/06/2011 Cuma günü aynı yer ve saatlerde 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok arttırana ihale edilecektir.şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi(TL) veya milli bir bankanın bu miktarı havKkesin ve süresiz dosya numarası yazılarak) teminat mektubunu vermeleri lazımdır.Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. % 18 KDV, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tellaliye ücreti ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin  bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi, ile faiz ve masraf dahil olan iddialarının dayanağı belgeleri ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile, sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  İhaleye katılıpta daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan, diğer zararlardan ve temerrüt faizinden müteselsilen mesuldürler. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak ve varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görmesi için dairede açık olup,masrafı verildiğinde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur. 20/04/2011
(İc.İf.K.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(*) Tebliğ yapılamayan ilgililere İİK.nun 126 ve 127.mad.gore ilanen tebliğ olunur.

Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön