27 / 04 / 2024

Tuzla'da askeri alan imara açıldı!

Tuzla'da askeri alan imara açıldı!

İstanbul Tuzla'daki 130 bin metrekarelik Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisi imara açıldı.



İstanbul Tuzla'daki 130 metrekarelik askeri alan yapılaşmaya açılıyor. BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre; İstanbul Tuzla’daki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisinin 130 bin metrekarelik bölümü yapılan değişiklikle imara açıldı. 

Tuzla’nın Aydıntepe Mahallesi’ndeki, Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlası'nın imar planlaması İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından güncellendi.

Düzenlenen imar planlarına göre askeri arazinin 130 bin metrekarelik alanı parsellere ayrılarak ;Gelişme konut-ticaret, eğitim, sağlık, konut, sosyal tesis, kültürel tesis, ve ibadet alanına çevirildi.

İmar planı raporunda yer alan bilgiye göre, “Konut ve ticaret-konut alanları olarak planlanan bölgede 2 bin 479 kişinin yaşaması öngörülmekte. Konut alanı 52 bin 871 metrekare ve ticaret-konut alanı ise 49 bin 628 metrekare olarak planlandı” ifadeleri kullanıldı.

Tuzla da askeri alan imara açıldı!


Güncellenen imar planını değerlendiren CHP Tuzla İlçe Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl, “Arazi hâlâ askeri alan olarak kullanılıyor. Henüz boşaltılmadı. Çok sayıda ağacın de yer aldığı arazi yeşil alan olsun istiyoruz. Neden ağaçlık bir alan yapılaşmaya açılıyor? Konut yapacak başka yer mi yok?” dedi.

İmar planı hakkında konuşan Tuzla Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ülkü Sakalar imar planına tepkisini şu sözlerle açıkladı: “Askeri alanın konut alanı olarak imara açılmasına karşıyız. Bu planlar büyük oranda yapılaşmayı arttırıyor.” 

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!
Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi’ndeki askeri arazinin planları iptal edildi!

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!


Geri Dön