19 / 05 / 2024

Twitter FTC’nin merceği altında!  Milyonlarca Dolar ceza alabilir!

Twitter FTC’nin merceği altında!  Milyonlarca Dolar ceza alabilir!

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Twitter’ın gizlilik ve veri güvenliği konusunda yaptığı uygulamaları mercek altına aldı.



MİLYON DOLARLIK CEZA İHTİMALİ DE MASADA

Bu inceleme sonucu gerekli görülmesi halinde Twitter’ın milyonlarca dolar para cezası alabileceği, kulislerden konuşulan senaryolar arasında…  Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Twitter’da ne tür gelişmeler olacağı merak ediliyor.

Twitter FTC’nin merceği altında!  Milyonlarca Dolar ceza alabilir!

İNCELEME, ESKİ SİBER GÜVENLİK ŞEFİNİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE BAŞLADI

Twitter hakkında FTC'nin incelemesi, eski siber güvenlik şefi Peiter Zatko'nun şikayetinden sonra başlamıştı.  Eski güvenlik şefi, Eylül ayında ABD’de Kongre'ye ifade vermiş ve Twitter'ın "güvenlik açıklarından oluşan saatli bir bomba" olduğunu söylemişti.

EKİMDEN BU YANA 5 BİN TWİTTER ÇALIŞANI AYRILDI

Elon Musk’ın ünlü sosyal medya devini almasından sonra geçen sürede, Twitter'ın 7 bin 500 çalışanından 5 bin kişi şirketle yollarını ayırdı. Daha önce Tesla ve SpaceX gibi dünya çapında iki büyük şirketin üst  yöneticisi olmasıyla bilinen Elon Musk’ın Twitter için görüşmeleri uzun süre basında konu olmuş ve sonunda Musk, 44 milyar dolar ödeyerek Twitter’ı 27 Ekim'de satın almıştı.

Elon Musk, devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett'in görevlerine son vermişti.  Musk, daha sonra sosyal medya devi şirketin çok sayıda çalışanını da işten çıkartmış, Twitter’ın üst düzey güvenlik, gizlilik ve uyum yetkilileri ise kendileri şirketten ayrılmışlardı.

İş arayan beyaz ve mavi yakalılar bu habere sevinecek! Elekrikli araç devi Tesla Türkiye’de eleman alımı yapacak

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Doktor randevusuna gitmeyenler dikkat! Sağlık Bakanlığı hangi yaptırımı uygulayacak?

 


Geri Dön