05 / 05 / 2024

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Kiracılar yasal olarak neleri yapmak zorunda? Kiracı hangi yasaya uymazsa sorun yaşar? Son dönemde kiracıların yapmaktan kaçtıkları şeyler başlarına iş açabilir mi?



Son dönemde enflasyonla birlikte artan kiralar ve artan taleple birlikte yeni eve çıkmanın maliyetinin artması, eski kiracıların evden çıkarılma korkusunu körüklüyor. Ancak uzmanlar uyarıyor; bunları yapmayan kiracı sorun yaşar.

EV SAHİPLERİNİN TALEPLERİ ARTTI

Hem ev bulmanın hem de kira ödemenin zorlaştığı bu dönemde, uzun süredir aynı evde oturan kiracılar da kendilerini korumaya almak için önlemler alma yoluna gidiyor. Mevcut kiracılar, mülk sahibini memnun etmek için tüm taleplerini kabul etme eğiliminde oluyor. Ev sahipleri kiracısından mutlaka kefil gösterecek birini bulması, tüm yılın kira bedelini tek seferde ödemesi gibi şartlar öne sürmeye başladı.

 Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

KİRACILAR EVDEN ÇIKARILMAMAK İÇİN NASIL ÖNLEM ALIYOR?

Bazı ev sahipleri ise yabancıların konuta yoğun talebi nedeniyle, evini satma yoluna gidiyor. Buna karşın kış mevsiminde yeni ev arama derdine girmek istemeyen kiracılar da kendilerince önlem almaya başladı.  Ev sahibi ya da emlakçı talep etse de, evinden çıkarılmaktan korkan bazı kiracılar evi görmek isteyen alıcı adaylarına evi göstermek istemiyor. Peki bunun yasal dayanağı var mı, kiracılar evi muhtemel alıcılara göstermezse hangi yaptırımlarla karşılaşır? İşte yanıtları…


Geri Dön