18 / 05 / 2024

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Kiracılar yasal olarak neleri yapmak zorunda? Kiracı hangi yasaya uymazsa sorun yaşar? Son dönemde kiracıların yapmaktan kaçtıkları şeyler başlarına iş açabilir mi?



EV SAHİBİ KENDİNİ KEFİLLE GARANTİ ALTINA ALIYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasında bir başka ihtilaflı konusu da kefil isteme durumu. Ev sahipleri arasında, özellikle büyük kentlerde yükselen kiralar ve kiracıların ödemekte güçlük yaşamaları nedeniyle, kiralarken istenecek kefil sayısını arttıranlar bulunuyor.  

Ancak aslında kefil isteme zorunluluğu bulunmazken, herhangi bir kefil olmasa bile kira sözleşmesi düzenlenebiliyor. Ancak kefil de gösterilmesi halinde kefil olan kişinin eşinin de bu kefilliğe rızasının olması şart.

 Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

KİRASINI ÖDEMEYENİN BORCU KEFİLE Mİ KALIYOR?

Bu noktada kefil olanların da haklarını iyi bilmesi gerekiyor. Borcunu ödeyemeyen kiracının parası kefilden mi alınıyor? Sorusu da kefil olacak kişilerin aklındaki soruların başında geliyor.  Yakınlarına kefil olacak kişilerin öncelikle kefillik süresinin sınırlandırılmasına dikkat etmesi gerekiyor. Kefillik süresi en fazla 10 yıl olabilir. Eğer kira bedeli kiracı tarafından ödenmezse, üzerinde ıslak imza bulunan geçerli bir kira sözleşmesi bulunması halinde bu bedelden tahsil edilebiliyor.


Geri Dön