05 / 05 / 2024

Twitter, o ülkeye savaş açtı! İşte nedeni...

Twitter, o ülkeye savaş açtı! İşte nedeni...

Twitter, Hindistan hükümetine dava açtı. Hükümetin korona politikasıyla ilgili eleştirilerine kadar çok sayıda içeriğin kaldırılmasını talep ediyor. 



Geçen ayın sonlarında Twitter, bazı emirlere uymaması durumunda BT bakanlığı tarafından cezai takibat konusunda uyarı almıştı. Kaynak, Twitter'ın bir dizi içerik olarak mevcut olan sorumluluk muafiyetlerini kaybetmemek için bu hafta uyum sağladığını ifade etti. 

Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletindeki üst mahkemeye sunduğu bir dosyada Twitter, bazı çıkarma emirlerinin Hindistan'ın bilişim yasasının usul gerekliliklerini karşılamadığını savundu, kaynak, hangilerinin incelenmesini istediğini belirtmeden söyledi.

Kaynak, bazılarının siyasi partilerin resmi yetkilileri tarafından yayınlanan ve engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali anlamına gelen siyasi içerikle ilgili olduğunu söyledi. Küçük BT bakanı Rajeev Chandrasekhar, Twitter'ın yasal hamlesinden saatler sonra, firma adını vermeden, yabancı sosyal medya aracıları da dahil olmak üzere tüm şirketlerin mahkemelere yaklaşma hakkına sahip olduğunu belirtti. 
Şirket ayrıca Hindistan'da polis soruşturmalarına tabi tutuldu ve geçen yıl birçok hükümet bakanı, Twitter'ı yerel yasalara uymamakla suçlayarak yerel olarak geliştirilen Koo platformuna iletti. 

 


Geri Dön