16 / 05 / 2024

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads 70 milyon kullanıcıya ulaştı!

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads 70 milyon kullanıcıya ulaştı!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı bugün itibarıyla 70 milyonu buldu.



TWİTTER, META’YI DAVA İLE TEHDİT ETMİŞTİ

Threads kullanıma açılması ile birlikte yoğun bir ilgi ile karşılanırken Twitter, Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısını yapmıştı.

Zuckerberg'e mektup gönderen Twitter'in avukatı Alex Spiro, Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini kasıtlı ve yasa dışı şekilde kötüye kullandığını ileri sürerek, bu konuda ciddi endişeleri olduğunu ifade etmişti.

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads 70 milyon kullanıcıya ulaştı!

Eski Twitter çalışanlarını Meta’nın geçen yıl işe aldığını belirten Twitter'in avukatı Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları aldığını ve birkaç ay içinde Meta'nın taklit uygulaması Threads’ı geliştirmeleri için görevlendirdiği iddiasını ortaya atmıştı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Rekabet güzel, hile değil." değerlendirmesini yapmıştı. Meta şirketinin İletişim Direktörlüğünü yapan Andy Stone ise Twitter'in avukatının iddialarına karşılık olarak “Threads'in mühendislik ekibinde bulunan hiç kimse eski bir Twitter çalışanı değildir. Bu iddialar saçmalıktır” ifadesini kullanmıştı.

 


 

 


Geri Dön