29 / 04 / 2024

Twitter'da şaşılacak hata! Geri geliyor!

Twitter'da şaşılacak hata! Geri geliyor!

Twitter kullanıcıları beklenmedik bir durumla karşılaştılar. Sildikleri tweetler geri geliyor. Nasıl mı? İşte detaylar!



Pek çok Twitter kullanan kişi, silinen tweetlerin sitede hızlı bir şekilde tekrardan göründüğünü bildirdi ve bir güvenlik uzmanı, ZDNET tarafından da bu bildirimler üzerine sosyal medya uygulamasının 34.000 mesajı geri yüklediği açıklandı.

Bu hata silinen retweetleri de etkilemektedir. Sorun yaygın bir hal aldı ancak şimdilik tüm veriler yalnızca anekdottur. Her zaman olmasa bile, çoğunlukla Redact veya TweetDelete gibi bir üçüncü taraf hizmeti vasıtasıyla tweet'leri toplu olarak silenleri etkiliyor gibi. Her halükarda, 2018’de yazılan ve sonradan silinen o tatsız tweet'lerin yeniden ortaya çıkmaması adına sayfanızı bir kontrol etmelisiniz.

Bu, çoğu kişi için önemsiz bir sorundur. Ama şirketin sizin özel verilerinizin, nasıl işlediğini ve koruduğunu göstermesi açısından son derece önem arz etmektedir. Eski bir Twitter Site Güvenilirlik Mühendisi, Mastodon'da "bir grup sunucuyu veri merkezleri arasında taşımışlar ve onları ağa tekrardan yerleştirmeden önce topolojiyi düzgün bir şekilde ayarlamamışlar gibi görünüyor" şeklinde konuştu.


Geri Dön