17 / 05 / 2024

Twitter’ın ardından artık Reddit API erişimi için ücret alacak

Twitter’ın ardından artık Reddit API erişimi için ücret alacak

Reddit, milyonlarca insanın her gün çok çeşitli konularda tartışmalara katıldığı popüler bir sosyal ağ platformudur. Reddit  Salı günü Reddit API veri erişimi için büyük işletmelerden ücret almaya başlayacağını duyuruyor. 



Yeni katmanın asıl hedefi, üretken AI modellerini ücretsiz olarak  eğitmek için Reddit'in verilerini kullanan Google ve OpenAI gibi devasa şirketlerdir .

Reddit'in kurucusu ve CEO'su Steve Huffman, The New York Times ile yaptığı röportajda "Reddit veri külliyatı gerçekten değerlidir" dedi. "Ancak tüm bu değeri dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarına ücretsiz olarak vermemize gerek yok."

Twitter’ın ardından artık Reddit API erişimi için ücret alacak

Reddit API artık ücretsiz değil

Reddit’in kurucusu ve CEO’su Steve Huffman The Times’a yaptığı açıklamada, şirketin Reddit’den veri “çeken” fakat kullanıcılara “hiçbir değer” katmayan işletmelere ücret talep etmeye başlayacaklarını söyledi.

Reddit API fiyatı

İki sene evvel Reddit’in reklamlardan 350 milyon dolar gelir elde ettiği ve bu sayede 2021 Ağustos ayında yaklaşık 10 milyar dolar kazanç yaptığı tahmin ediliyor. Meta ve hatta Twitter’daki reklam geliri bu bedeli gölgede bırakıyor. Meta 2022’de 113 milyar dolar gelir elde ederken, tüm skandallarına rağmen Twitter neredeyse 7 milyar dolar kazandı.


Geri Dön