13 / 05 / 2024

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, asgari ücretin artması, ham maddenin artması derken, tüm dünyada ulaşım maliyetleri artmış durumda. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Uçak bilet fiyatları da bu fiyat artışından nasibini almış durumda. İşte haberin devamı…



Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir,  verilere göre yılın ilk yedi ayında iç hat ticari uçuş trafiğinin yüzde 27 oranında azaldığını belirtti. 2007 yılında Türkiye’de 19 havayolu firması faaliyet gösterirken bugün bu sayının dokuza düştüğü ve bu havayolu firmalarının sadece dördünün iç hatlarda hizmet verdiğini ekledi.

Birol Aydemir sözlerine şu şekilde devam etti, “Ali Sabancı, Pegasus’u ilk kurduğunda ‘bu gidişle 2.5 havayolu kalacak’ demişti ki o zaman Türkiye’de 23 adet havayolu vardı. Bana göre bu öngörü tuttu. İç hat uçuşları döviz kuru sebebiyle kârlılığını kaybetti, var olan firmalar da yurtdışı uçuşlarına ağırlık verdi.”

Eski Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Başkanı Safi Ergin, iç hat uçuş seferlerindeki düşüşlerin vatandaşın gerileyen alım gücünden kaynaklandığını söyledi.

Ergin:“İç uçuş hatlarda maliyetlerle birlikte fiyatlar da arttı. Fiyat artınca talep düştü ardından sefer sayısı azaldı. Bakın dış hatlarda bir azalma yok her şey yolunda, çünkü Avro’nun doların alım gücü var. Demek ki sorun TL kazanan vatandaşta. Her şey alım gücü ile ilgili. Alım gücündeki düşüş böyle sürerse yakında otobüs seferleri de azalacak.”

Yumurta, şeker ve ayçiçek derken bir ürüne daha çok büyük zam gelecek! Hemen şimdi alıp eve koyun

Gıda krizi şekil mi değiştiriyor? Buğday fiyatları arttı mı? Borsalarda buğday ne kadar? 31 Ağustos 2022 fiyat listesi

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...


Geri Dön