17 / 05 / 2024

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.



Peki uçak modu dönemi ne zaman sona erecek? Avrupa Komisyonu'nun uçak modu için verdiği tarih ne zaman? İşte uçak modu ile ilgili merak edilen detaylar...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, komisyon, üye devletlerin 5G frekans bantlarını uçaklar için kullanılabilir duruma getirmeleri için son tarihi 30 Haziran 2023 şeklinde Bu tarihten itibaren artık yolcular, uçuş sırasında telefonlarının tüm özelliklerini de kullanabilecek.

 Uçak modu resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkeleri arasında seyahat edenler aramaların dışında müzik ve video akışı sağlayan veri ağırlıklı uygulamaları da kullanabilecek.

"GÖKYÜZÜ ARTIK SINIR DEĞİL"

NTV'nin aktardığı detaylara göre, Avrupa Birliği'nin İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, planın "insanlar için yenilikçi hizmetler sunacağını" ve Avrupalı şirketlerin büyümesine yardımcı olacağını bildirdi. Söz konusu konuyla ilgili açıklamalar yapan Avrupa Birliği'nin İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, "Süper hızlı, yüksek kapasiteli bağlantının sunduğu olanaklar söz konusu olduğunda gökyüzü artık bir sınır değil" diye konuştu.


Geri Dön