Üçge 10 bin metrekarelik fabrika kuracak!
Perakende sektörü için raf, terazi ve paketleme makineleri temini gibi birçok alanda hizmet sunan Üçge, Bursa’da bulunan 5 fabrikasına ek olarak 2016 sonunda 10 bin metrekarelik yeni bir tesis daha kuracak
Perakende sektörü için raf, terazi ve paketleme makineleri temini gibi birçok alanda hizmet sunan Üçge, Bursa’da bulunan 5 fabrikasına ek olarak 2016 sonunda 10 bin metrekarelik yeni bir tesis daha kuracak
Perakende sektörü için başta raf üretimi olmak üzere, gıdaların paketlenmesinden, tartılmasına ve alışveriş sepetlerine kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Üçge Grubu, Bursa’daki fabrikalarında ürettiği rafl arı 70 ülkeye ihraç ediyor. Gelirinin yüzde 50’sini ihracattan elde eden firma, üretimini arttırmak için 2016 sonuna doğru Bursa’da 10 bin metrekarelik yeni bir tesis daha açmaya hazırlanıyor. Firma bu proje için 7 milyon euroluk bir yatırım yapacak. Üçge’nin Bursa’da halen toplam 80 bin metrekarelik alanda 5 fabrikası var. Şirketin mevcut fabrikaları yılda 90 bin ton saç işliyor. Yurtdışında 26 ülkede temsilcilikleri bulunan şirketin, yurtiçinde ise 15 bayiliği bulunuyor. Şirket ayrıca distribütörlüğünü yaptığı paketleme ve ambalaj makineleriyle bugüne kadar birçok süpermarket ve perakende mağazasına hizmet verdi.
Üçge bünyesinde 800 kişiyi istihdam ediliyor. Türkiye’deki kırmızı ve beyaz et üreticilerinin neredeyse tamamıyla çalıştıklarını söyleyen Üçge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayri Tuncer Üçge’nin Türkiye’de alanında lider firma olduğunu belirterek, bu sektörde dünyanın en büyük 5 oyuncusu arasına girmek istediğini dile getirdi. Tuncer ayrıca Üçge’nin hedefl eri arasında dünyanın 5 kıtasında fabrika açarak, tüm kıtalarda faaliyet göstermek istediklerini belirtti. Üçge Elektronik’in gıda üretiminde ürünün hazırlanmasından paketlenmesine, tartım etiketlemesinden depolanmasına kadar komple hat çözümü sunduğunu anlatan Tuncer, gıda güvenliğine verdikleri önemi vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “X-ray cihazlarımız üründe yabancı madde olup olmadığının kontrolünü yapıyor. Checkweigher makinemiz ürünlerin gramajını kontrol ediyor. Isıya duyarlı termal etiketler, ürünün paketlendikten sonra tazeliğine göre renk değiştiriyor.”
2013 yılında Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin üyesi olan Üçge, üretim süreçlerinde yaptığı iyileştirmelerle enerji tüketimini yüzde 16, karton ambalaj tüketimini yüzde 25 azalttı. Şirket tehlikeli atıklarını ise lisanslı tesislerde bertaraf ediyor. İsmini güç, güven ve görkemden alan Üçge, önümüzdeki yıl 40 yaşını dolduracak. Sloganı “Aslında bizi her yerde görüyorsunuz” olan şirket bugün 10 binden fazla satış noktasında perakende sektörünün ihtiyaçlarını karşılıyor. Üçge 2014 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından en çok ihracat yapan bin şirket arasında 925’inci sırada gösterilmişti.
Müşterilerin talepleri üzerine işini şekillendirdi
Gökçin Aras’ın 1976 yılında raf üretimi gerçekleştirmek için kurduğu şirket, 1994 yılında bir müşterisinin isteği üzerine perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu tartım ve etiketleme cihazlarını ithal etmeye başladı. Alman Bizerba’nın distiribütörlüğünü alan Üçge, daha sonra yine müşterilerinden gelen taleplerin çeşitlenmesi üzerine kataloglarına dilimleme makineleri, vakumlama cihazları, et testerileri gibi cihazları da ekledi. Üçge Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayri Tuncer bu süreçte bir çok gıda perakendecisi iş ortaklarının büyüyen iş hacimleri çerçevesinde birer birer üreticiye dönüşümlerine tanıklık ettiğini söylüyor.
Dünya