21 / 05 / 2024

Ücretler uçtu vatandaş kendi çözümünü buldu! Araç sahipleri dikkat!

Ücretler uçtu vatandaş kendi çözümünü buldu! Araç sahipleri dikkat!

Türkiye’de her gün artan fiyatlardan kasko ücretleri de nasibini aldı. Kasko ücretlerinin artmasıyla poliçeler son bir yılda tam olarak 125 artış gösterdi. Peki 2022 kasko ücretlerinde fiyat ne kadar oldu?



Türkiye’de her gün artan fiyatlardan kasko ücretleri de nasibini aldı. Kasko ücretlerinin artmasıyla poliçeler son bir yılda tam olarak 125 artış gösterdi.  Rakamlar araç sınıflarına göre değişkenlik gösterirken orta sınıf bir araçta 10 bin TL olan poliçe masrafı sıfır araçlarda daha da yükselerek 15 bin TL’yi geçiyor.  Ancak kaskosu bozulan bir araç için ise vatandaşların ödemesi gereken poliçe bedeli 20 bin TL’yi aşıyor.

Kasko poliçe masraflarının bu artışı sonrası vatandaşlar ise çareyi başka bir yöntemle buldu. Hafif kaza yapan sürücüler poliçede bulunan hasarsızlık indirimini kaybetmemek için otomobilini sanayide yaptırarak cepten ödemeye başladı.

Döviz kuru, yedek parça maliyetleri ve enflasyonun yükselmesiyle poliçe ücretleri son bir senede 2 kat artış gösterdi. Orta sınıf bir aracın geçen sene kasko masrafı 4 bin liraya yapılabilirken bu sene bu yıl fiyat 10 bin lirayı aşıyor. Bazı şirketler de ise bu artış daha da yükselerek yüzde 200’ü bulabiliyor.

Ücretler uçtu vatandaş kendi çözümünü buldu! Araç sahipleri dikkat!

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, sıfır bir aracın kaskosu 15 bin TL yi aşıyor ve araç sigortalı olduğu zaman içerisinde kaza yapıp bunu poliçeden karşıladığı takdirde bir sonraki sene hem hasarsızlık indirimini kaybetmiş hem de üstüne ekstra prim ödemek zorunda kalıyor. Bu durumda ise poliçe fiyatları katlanarak 20 bin lirayı buluyor.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön