18 / 05 / 2024

Ücretsiz doğalgaz kampanyası hangi ay bitecek? Yeni ay faturaları 0 TL mi olacak?

Ücretsiz doğalgaz kampanyası hangi ay bitecek? Yeni ay faturaları 0 TL mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz faturalarına ilişkin yaptığı açıklama gündemde büyük yankı uyandırdı. Peki, Ücretsiz doğalgaz kampanyası hangi ay bitecek? Yeni ay faturaları 0 TL mi olacak? İşte detaylar...



Ahaber'de yer alan detaylara göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde, 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı, konutlarda '1 ay ücretsiz, 1 sene boyunca ise indirimli olacak duyurusu Resmi Gazete'de yayımlanmış ve uygulama hayata geçmişti. 

Doğalgaz indirimine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlanmış ve ücretsiz doğalgazın geçerli olacağı tarih belli olmuştu. Açıklanan karara göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin nisan ve mayıs ayında belirlenen tarihlerdeki faturalardan ücret alınmayacak. 

Ücretsiz doğalgaz kampanyası hangi ay bitecek? Yeni ay faturaları 0 TL mi olacak?

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ SON TARİH NEDİR?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; ibadethane ve cemevi ile konut abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak.

Doğalgazın ücretsiz olduğu bir aylık dönemde faturada ödenmesi gereken tutar sıfır olarak yer alacak..

Başkentgaz tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 1 Mayıs tarihinde açıklanan dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin bir sene süreyle ücretsiz tutulmasına dair kararla ilgili açıklama yapıldı. 

Bu çerçevede, 24 Nisan tarihinden önceki günlerde yapılan sayaç okumalarının faturası hazırlanan aboneler uygulamadan, Mayıs ayında okuma döneminde yararlanabilecek. 

Düzenleme doğrultusunda, 24 Nisan'da yapılan sayaç okuma işlemi sonucunda düzenlenen faturalar da iptal oldu. Bu faturaları son ödeme gününden önce ödeyen abonelerin ödedikleri tutar da PTT aracılığıyla hak sahiplerine geri verildi. 

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Gaziantep'te inşa edilen çelik konstrüksiyonlu köy evleri 1 yıl içinde tamamlanacak!


Geri Dön