17 / 05 / 2024

Ücretsiz izne çıkana destek! En düşük 2.145 lira ödenecek!

Ücretsiz izne çıkana destek! En düşük 2.145 lira ödenecek!

T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını etkileyecek çok önemli bilgiler verdi. Kısa çalışma ödeneği 30 Haziran'a kadar uzatılmış olup, geriye dönük olarak 1 Nisan'dan itibaren uygulanmaya alınacak. Bu fırsattan faydalanan kişilere en az 2.146 lira ödenecek.



Milyonlarca çalışan ve işverene kolaylık sağlayan  kısa çalışma ödeneği 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Alınan bu karar 1 Nisan tarihinden itibaren geriye dönük olarak uygulanmaya alınacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kısa çalışma ödemelerinin 1 Nisan'dan başlayarak 3 ay daha uzatıldığını aktardı. Alınan bu karar mart ayında kısa çalışma ödeneği hakkı olup da ücretsiz izne çıkarılan tüm çalışanları ilgilendiriyor. Böylelikle 1.500 TL nakdi ücret desteğinin yerine önceki aylarda aldıkları kısa çalışma ödeneğini almaya devam edecek.

Ücretsiz izne çıkana destek! En düşük 2.145 lira ödenecek!

31 OCAK BAZ ALINDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 nedeniyle dışsal etkenlerden kaynaklanan baskıcı sebeple 31 Ocak 2021 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerlerini ilgilendiriyor. Karar daha önce yapılan  işçiler ile işletmeleri kapsıyor ve yeni başvuru alınmayacak. Bugün mevcutta en düşük kısa çalışma ödeneği miktarı 2.146 lira en üst sınır da 5.366 lira olup uzatmadan mevcut başvurulardaki işçiler, işletmeler için uygulanacak.

Uzatılan süre için yeni uygunluk tespiti yapılmayacağını söyleyen Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçilerin, yine aynı dönemde uygulanan çalışılmayan süreler kadar 1 Nisan'dan itibaren bu haktan yararlanabileceğini ifade etti.

Ücretsiz izne çıkana destek! En düşük 2.145 lira ödenecek!

İŞKUR'A BİLDİRİM YETERLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "İşverenlerimizin İŞKUR ile irtibata geçerek 2021 Nisan ve sonrası için çalışılmayan süreleri bildirmeleri yeterli olacak. Daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak Mart 2021'de kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenlerin de İŞKUR'a gerekli bilgileri vermesi gerekmektedir" dedi. Bilgin ayrıca şunları da ekledi: '' Kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyecek.''

Ücretsiz izne çıkana destek! En düşük 2.145 lira ödenecek!

750 BİN ÇALIŞAN İZİNDE

Düzenleme, Mart ayında kısa çalışma ödeneği almayı ücretsiz izne çıkartılan tüm çalışanları ilgilendiyor. Ücretsiz izne çıkarılan 750 bin çalışanın tümüne 1 Nisan tarihi uygulanacak. 

Son dakika! Bakan Vedat Bilgin'den kısa çalışma ödeneği açıklaması geldi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön