11 / 05 / 2024

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.



Wizz Air'in Londra'dan iki (Luton ve Gatwick), Macaristan (Budapeşte) ve  Bulgaristan'dan (Yaş) da birer direkt uçuş gerçekleştireceği kaydedildi. Bu uçuşların gerçekleşmesiyle birlikte haftasonu segmenti içinde yer alan turist sayısında artış beklenirken, diğer ucuz havayollarının da Türkiye'yi kapsama alanına almasında öncü olacağı kaydediliyor. 2004 yılında kurulan havayolu şirketi Wizz Air, 40 ülkede 117 noktaya uçuyor ve toplamda 74 uçağı bulunuyor.

DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINDAN DİREKT UÇUŞLAR

Macaristan merkezli düşük bütçeli havayolu şirketi Wizz Air'in mart ayından itibaren yeniden Türkiye uçuşlarına başlayacak. Avrupa'nın en hızlı büyüyen ucuz havayollarından biri olan Wizz Air oluşturacağı yolcu hacmiyle İstanbul'un ve genel anlamda da Türkiye'nin turizmine katkı sağlayacak.  Wizz Air Mart 2023'ten itibaren İstanbul Havalimanı'na Londra'dan 2 (Luton ve Gatwick), Budapeşte ve Yaş'tan (Bulgaristan) birer direkt uçuş gerçekleştirecek.  Antalya ve Dalaman Havalimanlarına da dünyanın farklı noktalarından uçuşlar gerçekleştirecek.

800 BİN YOLCU TAŞIYACAK

2011 ve 2016 yıllarında iki kez terör yüzünden düşen yolcu sayıları gerekçesiyle Türkiye uçuşlarını durduran Wizz Air'in, 400 bini İstanbul Havalimanı olmak üzere şirketin Türkiye'ye 2023 yılında 800 bin koltuk kapasitesi sağlayacağı ifade ediliyor. Ucuz havayolu olması nedeniyle haftasonu segmentinde turizmde büyük bir katkı sağlaması bekleniyor. Bu segmentte yer alan kesimin transit yolcu olmadığınıpoint2point denilen bizzat şehre gelip, vakit geçirecek, para harcayacak bir yolcu kesimi olduğuna dikkat çekilirken ucuz havayollarının İstanbul'a uçan havayolu şirketleri içindeki payının yüzde 2 olduğu kaydediliyor. Wizz Air'in Türkiye uçuşlarına başlamasının bu alandaki diğer havayollarının gelişinin de habercisi olacağı ifade ediliyor. Geçen yıl 65 milyon yolcuya hizmet veren İstanbul Havalimanı'nın 2023 yılı hedefinin 70 milyonun üzerine çıkmak olduğu göz önüne alındığında  yeni havayollarının Türkiye'ye uçması bu hedefin de tutturulmasında büyük bir önem taşıyor. (Hülya Güler / Sabah)


Geri Dön