28 / 04 / 2024

Üçyol-Üçkuyular metrosunu yapan firmaya uyarı geldi!

Üçyol-Üçkuyular metrosunu yapan firmaya uyarı geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro inşaatını yürüten yüklenici firmaya, çalışmaların 20 gün içinde iş programına uygun hale getirilmesi yönünde uyarı yazısı gönderdi



Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projenin en kısa süre içinde tamamlanması konusundaki kararlılığın sürdürüldüğü, firmaya son uyarının gönderildiği belirtildi. Çalışmaların 20 günde iş programına uygun hale getirilmemesi halinde sözleşme feshinin gündeme geleceği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro inşaatındaki çalışmaların hızlandırılması amacıyla, yüklenici firmaya daha önce defalarca yaptığı yazılı uyarılardan sonra, 20 Temmuz 2009 tarihinde aynı içerikte bir ihtarname çekerek son uyarısını yapmıştır.

İhtarname, 20 günlük süre içinde metro çalışmalarının iş programına uygun hale getirilmesi talebimizi içermektedir. Devam eden günlük tespitlerimiz ve bugüne kadar yaşanan gelişmeler, yüklenici firmanın iş programına uyulması konusunda gereken hassasiyeti göstermediğini açıkça ortaya koymuştur. İdaremiz, mevcut durumun 20 günlük yasal sürenin bitiminde de sürmesi halinde, fesih işlemini başlatmaya kararlıdır."

Ayrıca, sözleşme gereği, iş güvenliği ile ilgili tüM sorumluluğun yüklenici firmada olmasına rağmen, "terk edildiği" tespit edilen sahada gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için harekete geçildiği, 23 Temmuz Perşembe günü itibariyle 20 belediye personelinin burada görevlendirildiği bildirildi. Söz konusu personelden 16'sının vardiyalı olarak, suların tahliyesini yapan pompaların çalıştırılmasını ve şaftlardaki giriş-çıkışın kontrol edilmesini sağlayacağı, 4 personelin ise merkez şantiyedeki büroların emniyeti için görev yapacağı kaydedildi.
AA


Geri Dön