27 / 07 / 2024

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Evrensel gıda fiyatları rekor kırarak zirvede yerini aldı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) açıklamasına göre evrensel gıda fiyatlarının süt ürünleri ve bitkisel yağlar başta tutulmak üzere Şubat ayında gelmiş geçmiş en yüksek seviyeye ulaşmış olduğunu duyurdu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Bloomberg HT'nin haberine göre, tahıl Fiyat Endeksi, gittikçe artan mısır ve buğday fiyatlarının etkisiyle yıllık yüzde 14.8 yükselirken aylık yüzde 2 artış gösterdi. Yükselişin sebebi olarak ise Rusya ve Ukrayna'nın savaşta olması gösterilebilir çünkü Ukrayna ve Rusya Karadeniz bölgesinde yer alan en büyük iki mısır ve buğday ihracatçısı.

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi soya, palmiye ve ayçiçek fiyatlarının uçuk fiyatları sebebiyle aylık yüzde 8.5'lik artış kaydetti. Söz konusu fiyatların sebebi ise yine Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşa geliyor çünkü bu iki devlet evrensel ayçiçek yağının ihracatının yüzde 80'ini yapıyor.

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Şeker Fiyat Endeksi, büyük ihracatçılar Tayland ve Hindistan'da meydana gelen olumlu üretim beklentileri sebebiyle geçtiğimiz Ocak ayına göre yüzde 1.9 düştü.

FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi ise azalan evrensel sunumun sebebiyle yüzde 6.4'lük artış yaşarken, Et Fiyat Endeksi'nde ise bu oranda ise yüzde 1.1'lik yükseliş meydana geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön