27 / 07 / 2024

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Evrensel gıda fiyatları rekor kırarak zirvede yerini aldı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) açıklamasına göre evrensel gıda fiyatlarının süt ürünleri ve bitkisel yağlar başta tutulmak üzere Şubat ayında gelmiş geçmiş en yüksek seviyeye ulaşmış olduğunu duyurdu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ekonomiler pandemi sebebiyle oluşan kriz havasından toparlandıkça yüksek gıda fiyatları enflasyon oranlarını yukarıya çıkarırken FAO, gıda da normalden yüksek fiyatların ithalata bağımlı ülkelerde yoksul kesimi riske attığı konusunda uyardı.

Raporda yorumlarına yer verilen FAO Kıdemli Ekonomisti Upali Galketi Aratchilage, "mahsul koşulları ve ihracat yapabilme" hakkında kaygıların evrensel gıda fiyatlarında meydana gelen artışa az da olsa sebebiyet verdiğini duyurdu.

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Aratchilage, ayrıca şu kelimeleri kullandı:

"Gıda enflasyonunda daha büyük itici güç, başta enerji, gübre ve yem sektörleri olmak üzere gıda üretiminin dışından geliyor."

Tüm bu etkenlerin gıda üreticilerini, ürünlerini satışta göz önünde tuttukları kâr oranını daraltmaya sürüklediğine dikkat çeken Aratchilage, ayrıca bu üreticileri üretimi genişletmekten ve yatırım yapmaktan uzaklaştırdığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön