12 / 05 / 2024

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Evrensel gıda fiyatları rekor kırarak zirvede yerini aldı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) açıklamasına göre evrensel gıda fiyatlarının süt ürünleri ve bitkisel yağlar başta tutulmak üzere Şubat ayında gelmiş geçmiş en yüksek seviyeye ulaşmış olduğunu duyurdu.



Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yapılan açıklamada, gıda ürünlerinde meydana gelen uluslararası aylık fiyat değişikliklerini gözlemleyen FAO Gıda Endeksi, Ocak ile karşılaştırıldığı zaman Şubat ayında açıklanan veriler yüzde 3.9 yükselerek yaklaşık 140.7 puan oldu. 2022 Şubat verileri ve 2021 Şubat ayı verileri göz önünde bulundurulduğunda ise yüzde 24.1'lik bir artış yaşandı.

Ukrayna Rusya savaşı gıdayı vurdu! Fiyatlar rekor kırdı!

Endeks, söz konusu değerle gelmiş geçmiş en yüksek seviyeleri görüp zirveye çıktı.

Bitkisel yağlar ve süt ürünlerinde yaşanan fiyat artış oranı Şubat ayı verilerini derinden etkiledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön