15 / 05 / 2024

Ukrayna ve Rusya krizi piyasaları sarstı! Altın, dolar, benzin... Hepsi ayaklandı!

Ukrayna ve Rusya krizi piyasaları sarstı! Altın, dolar, benzin... Hepsi ayaklandı!

Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz altın, dolar ve akaryakıt olmak üzere tüm piyasaları sarstı. Peki bundan sonra neler olacak? Altın ve dolar yükselecek mi? Piyasaları neler bekliyor? İşte tüm ayrıntılar...



KUR 14 TL'YE MERDİVEN DAYADI

Artan tansiyonla beraber kurda hareketlenmeler yaşadı. Dolara olan talep artarken, gelişmekte olan ülkelerin üzerinde bulunan baskı arttı. Geçtiğimiz günü 13,60 seviyelerinde kapatan kur, tansiyonun yükselmesiyle birlikte 13,85'i de geçerek 14 liraya ulaşmak üzere. Bununla birlikte kur TL karşısında 12 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyesine gelmiş oldu. Euro da aynı vakitte 15.67 seviyesini aştı. Euro/TL kuru 15,50’nin altında tutunmaya çalışıyor. Yurtiçi piyasada gram altın 840 Türk Lirası civarından işlem görüyor.

Ukrayna ve Rusya krizi piyasaları sarstı! Altın, dolar, benzin... Hepsi ayaklandı!

PUTİN’DEN MESAJ

Rusya’nın kararına en sert çıkışan Avrupa. Diğer taraftan da Rusya doğalgaz bakımından yüksek önem taşıyan bir ülke.  Avrupa, kullanılan doğalgazın yüzde 50'sini Rusya’dan alıyor. Sadece Almanya’nın kullandığı doğalgza oranı yüzde 50’nin oldukça üstünde. Doğalgaz açısından Rusya Türkiye’nin de önemli tedarikçilerinden biri. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, global piyasalara LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz)  dahil kesintisiz olarak doğal gaz tedariğini sürdürmek istediklerini belirtti. Ayrıca Başkan Vladimir Putin “Bu kilit endüstrinin hızlı bir şekilde toparlanması etkin bir uluslararası iş birliği olmadan mümkün değildir” ifadesinde bulundu. Vladimir Putin, enerjide modernleşme sürecinin de dengeli bir şekilde ilerlemesi gerektiğini belirtti. Enerji dönüşümünün, bireysel oyuncuların çıkarlarını için bir aracıa dönüşmemesinin, yaptırımlar veya başka kısıtlamalar kullanılmamasının da dünya için iyi olduğuna inandıklarını söyledi.

Ukrayna ve Rusya krizi piyasaları sarstı! Altın, dolar, benzin... Hepsi ayaklandı!

UKRAYNA KRİZİ KRİPTONUN TANSİYONUNU ÇIKARDI

Kripto para piyasası, Rusya-Ukrayna gerilimiyle yine düşüşe geçti. Vladimir Putin’in eçen gece Doğu Ukrayna'da bulunan Luhansk ve Donetsk’in bağımsızlığını tanıyan hükmü sonrasında global piyasalarda hisse senetleri başta olmak üzere kriptol paralarda da oldukça büyük bir düşüş yaşandı. Önceki günlerde toplam sermaye değeri 1.71 trilyon dolar civarında olan kripto para piyasası, bugün 1.61 trilyon dolara kadar geriledi. Savaşın endişesi kripto para piyasasına 100 milyar kaybettirdi.

Ukrayna kriziyle Türkiye'de ekmek fiyatı 5 lirayı geçebilir!

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

Kripto paralarda Putin depremi! Milyonlarca yatırımcı şok oldu!

Ukrayna’da artan gerilim altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön