29 / 04 / 2024

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu. 



Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu. 

Anadolu Ajansı'ndan Esin Işık'ın haberine göre; genelgede ülkenin kalkınma vizyonu kapsamında ulaştırma ve altyapı yatırımlarının, küresel gelişmeler ve eğilimler çerçevesinde hareketlilik, dijitalleşme ve lojistik ekseninde gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hareketlilik odağında geliştirilen strateji ve politikalarda ulaşım zincirinin bütün halkalarını dahil edecek şekilde, sunulan ulaşım hizmetlerine toplumun her kesiminin eşit şartlarda, kesintisiz, güvenli ve bağımsız olarak erişiminin önemli olduğuna dikkat çekildi. 

Ulaşım hizmetlerine erişebilirliğin bir hak olduğu anlayışı kapsamında, hareket kabiliyeti kısıtlı olan bireylerin günlük yaşamlarını kolay hale getiren, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlayan, yaşam kalitesini yükselten, herkes için erişilebilir ulaşım sistemi hazırlanması için uygulanacak politikaların katılımcı, sistematik ve bütünsel bir yaklaşımla ülke genelinde koordinasyon içinde sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Genelgede şu ifadeler yer aldı:

"Bu itibarla, ülkemizin ulaşımda erişilebilirlik vizyonunu ve stratejisini ortaya koyan bir yol haritası niteliğindeki 'Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2025)' Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversitelerin dahil olduğu ilgili tüm paydaşlar ile iş birliği içerisinde hazırlanmış olup Bakanlığın resmi internet adresinde 'www.uab.gov.tr' yayımlanacaktır.

Plan ile ulaşımda erişilebilirlik, altyapıdan araçlara, teknolojiden kurumsal kapasiteye, yönetişimden farkındalığa kadar geniş bir bakış açısıyla ele alınmıştır. Mezkur Strateji ve Eylem Planı ile ulaşım hizmetlerinin mevzuat ve erişilebilirlik standartlarına uygun olarak etkin bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır."

Genelgede "Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2025)" kapsamında yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın ilgili kurum ve kuruluşlarca yerine getirilerek alınan kararların hassasiyetle uygulanmasının gereği de vurgulandı.

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı genelgesi!


Geri Dön